OTKRIVAMO! Simonović odbio Partizan koji mu je nudio više novca, evo koliko će zarađivati u Zvezdi

Fina cifra je dočekala centra

Košarkaški klub Crvena zvezda je u svoje redove doveo i drugo pojačanje ovog leta. Nakon Dejana Davidovca, opremu na Malom Kalemegdanu je zadužio i Marko Simonović, mladi centar koji stiže nakon raskida ugovora sa Čikago Bulsima, a što je Telegraf prvi najavio.

Pored njih dvojice, klub je takođe produžio ugovor i sa Lukom Mitrovićem, pa se već može naslutiti i obris tima koji će predvoditi Duško Ivanović u sledećoj sezoni.

Kada je reč o Simonoviću, on je već dugo važio za želju Crvene zvezde, u nekoliko navrata se povezivao sa klubom sa Malog Kalemegdana, da bi konačno došlo i do dogovora, nakon što je "vejvovan" od strane Čikago Bulsa.

Nakon što je vejvovan, usluge Marka Simonovića ponuđene su nekolicini klubova uključujući i Partizan i Crvenu zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Telegraf je dobio potvrdu da crno-beli nisu bili zainteresovani za crnogorskog košarkaša, s obzirom na to da na toj poziciji već imaju Balšu Koprivicu i Alena Smailagića i očekuju da ona bude popunjena još nekim iskusnijim.

Crvena zvezda je brzo reagovala, iskoristila je premišljanje ostalih i privolela je ovog košarkaša da svakako dođe u Beograd, odnosno, da se "vrati" u grad pošto je ranije igrao i u dresu Mege.

Marko Simonović je sa Zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor (opcioni), a garantovano će inkasirati oko 800.000 evra (sa raznim bonusima u toku sezone) u narednoj sezoni, kako saznaje Telegraf.

Inače, Simonović je u Čikagu imao i trogodišnji ugovor koji je iznosio 4.324.872 dolara, što na godišnjem nivou iznosi oko 1,441,624 dolara.

Ukoliko Simonović zadovolji, njega će dočekati i povišica u novoj godini, a ko zna - možda i još unosnija ponuda iz Evrolige ili NBA lige.

(Telegraf.rs)