OTKRIVAMO: Priština hoće u ABA LIGU (FOTO)

Priština, košarkaški klub iz istoimenog grada na Kosovu i Metohiji, 2017. godine je želela da se priključi ABA ligi. Tada je glatko odbijena njena želja.

Međutim, kako je predsednik kluba Blerand Stavileci rekao za zagrebačke „Sportske novosti“, opet će ovog leta aplicirati za učešće u regionalnom takmičenju, iako je jasno da će se naši klubovi tome suprotstaviti.

– Još pre dve godine smo uradili šta je od nas zahtevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze – rekao je Stavileci.

Predsednik KK Priština je rekao da su prilikom razgovora sa ABA ligom, pre dve godine, sve države osnivači izuzev Srbije i BiH imale pozitivan stav povodom ideje da se i Priština priključi.

– Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi – istakao je Stavileci i tom prilikom je pokušao da svoj klub prikaže kao žrtvu

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U Prištini se nadaju da bi eventualni ulazak Olimpijakosa u ligu mogao da utiče na promenu „pravila igre“. Ali i tada, prištinski klub bi mogao da konkuriše samo kao klub iz države Srbije, jer u Statutu jasno piše iz kojih zemalja mogu da budu učesnici ABA lige. Tačnije, sadašnji statut ne poznaje Kosovo kao samostalnu zemlju.

espreso.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: