Otkrivamo koliko zarađuju košarkaši Crvene zvezde i Partizana! Cifre su vrtoglave

Zbog sjajnih partija koje su pružali tokom ove sezone u Evroligi, neki košarkaši Crvene zvezde i Partizana mogli bi na leto da dobiju "povišicu".

Mnoge navijače u Srbiji zanima koliko košarkaši večitih rivala zarađuju, a o tome je pisao specijalizovani košarkaški portal "BasketNews".

Iz crno-belog tabora izdvojen je Matijas Lesor, a što se tiče druge strane, pisalo se o Luki Vildozi i Filipu Petruševu.

Pomenuti sajt piše da Lesor u Partizanu zarađuje 50.000 evra mesečno.

"Matijas je posle igranja u Evroligi prošle sezone došao u Partizan koji je igrao Evrokup i pokazao je neverovatan napredak. Rad sa Željkom Obradovićem izvukao je najbolje iz njega, pokazao je sve njegove vrline. Produžio je ugovor za ovu sezonu i s obzirom na odnos koji ima sa navijačima ne bi bilo čudno da ostane u klubu i posle leta. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 100 i 130.000 evra", navodi se u tekstu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mesečna primanja Luke Vildoze iznose 80.000 evra.

"Argentinac nije uspeo da nađe mesto u NBA ligi, vratio se u Evropu i ponovo je 'oživeo' u Zvezdi. Pokazao je da može da bude jedan od lidera tima, a posle dolaska Fakunda Kampaca je malo pao u formi, ali ukupno gledano je ostavio sjajan utisak. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 120 i 130.000 evra", piše u tekstu.

Filip Petrušev mesečno inkasira 25.000 evropskih novčanica.

"Ova sezona je na neki način sezona rehabilitacije za Petruševa posle razočaravajućeg perioda u Efesu gde nije dobio poverenje Ergina Atamana. Povratak u domovinu se za njega isplatio. Pod Duškom Ivanovićem je pokazao sav svoj ofanzivni talenat. Ima samo 22 godina i sigurno će privući veliko interesovanja timova u Evroligi. Tražio ga je i Žalgiris pred početak prošle sezone, ali se klub odlučio za Laurinasa Birutisa. Petrušev je odličan u napadu, mada mora da popravi igru u odbrani, to mu je očigledan mana koja ga sprečava da bude u nekim od najjačih timova. Očekivanja su da će njegova plata na leto biti između 50 i 70.000 evra", navodi se tekstu.

Kurir sport