OTKRIVAMO! Evo koliko će Luka Mitrović zaraditi u Zvezdi za naredne 3 godine

Odlučio se da izađe u susret svom klubu

Košarkaši Crvene zvezde iza sebe imaju jednu krajnje solidnu sezonu, gde su uspeli da osvoje dva trofeja, dok im je izmakao onaj treći u vidu ABA lige.

Takođe, crveno-beli su ostali i bez TOP 8 faze Evrolige još jednu godinu u nizu, ali, očigledno su spremni da to promene na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda je zbog toga krenula u kreiranje tima odmah po završetku sezone, odlučni su da što veći broj igrača prođe pripreme sa trenerom Duškom Ivanovićem, kako bi bio i što spremniji za nove izazove koji predstoje u narednoj godini.

Odmah se Zvezda aktivirala i na tržištu, dovela je Dejana Davidovca, dok je produžila i ugovor sa Lukom Mitrovićem, koji se obavezao na trogodišnju saradnju sa klubom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Što se tiče ugovora Luke Mitrovića, bilo je dosta peripetija, a Telegraf donosi i eklskuzivno saznanje o detaljima istog. Naime, Crvena zvezda i Mitrović su ušli u pregovore još ranije, gde se i sve činilo kao već gotovo. Tada je centar imao na stolu takođe trogodišnji ugovor, koji je iznosio 1.200.000 evra.

Međutim, tada su se u trku za ovim igračem umešali i određeni klubovi iz Evrolige, koji su mu ponudili skrozo dvostruko veću platu na godišnjem nivou (700.000). Crvena zvezda je tada stupila u nove pregovore sa Mitrovićem i nakon kraja sezone su postigli dogovor - narodski rečeno, "našli su se na sredini".

Zbog toga, Luka Mitrović će kroz naredne tri godine inkasirati 1.650.000 evra u Beogradu, uz svoju "stepenastu platu".

Naravno, osim ovog dela, Mitrovića očekuju i određeni bonusi u slučaju dobrih igara i rezultata kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

(Telegraf.rs)