OTKAZANA UTAKMICA! Crvena zvezda ne putuje u Francusku…

Crvena zvezda...

Utakmica četvrtog kola Evrolige između košarkaša Asvela i Crvene zvezde zvanično je otkazana, saopšteno je na sajtu crveno-belih.

"Meč je trebalo da se odigra u dvorani “Astrobal” u Lionu u četvrtak sa početkom od 20.45 časova. Nakon zvanične informacije koju je klub dobio od Evrolige, prvi tim i stručni štab neće putovati u Francusku planiranim letom u sredu u 18 časova.

U zvaničnom dopisu Evrolige koji je pristigao u klub u sredu u 15 časova, između ostalog se navodi da se “meč otkazuje zbog velikog broja pozitivnih na virus Covid -19 i nemogućnosti da ekipa ACD Asvel obezbedi minimalnih 8 igrača za meč koji je trebalo da se odigra u četvrtak”, ističe se u saopštenju Zvezde.

Zvezda shvatajući težinu situacije u kojoj se nalazi celokupna evroligaška porodica i svi klubovi u takmičenjima pod okriljem Evrolige, izražava veliko žaljenje zbog nemogućnosti da na terenu odmeri snage sa sportskim prijateljima iz Liona, ali kao i svi u vreme pandemije prednost daje bezbednosti i očuvanju zdravlja ljudskih života.

"Istovremeno, ovim putem KK Crvena zvezda mts želi brz oporavak svim igračima, stručnom štabu, članovima menadžmenta Asvela koji su pozitivni na Covid – 19, i nada se skorom viđenju na sportskim rivalima iz Liona, na terenu u mnogo boljim okolnostima", poručuju sa Malog Kalemegdana.

Evroliga ukida korona pravilo: Nema rezultata 20:0

Bord košarkaške Evrolige odlučio je da promeni korona pravilo i utakmice koje ne mogu da se odigraju zbog korona virusa registruje službenim rezultatom 2:0.

Umesto toga, modifikovani pravilnik broj šest kaže da se utakmice igraju u novom terminu.

To znači da se poništava odluka o službenom rezultatu utakmica Baskonija - Zenit i Valensija - Zenit i da će se one ipak odigrati, kao i dueli Asvel - Panatinaikos i Asvel - Crvena zvezda u Evrolige, odnosno Bursa - Cedevita Olimpija i Venecija - Burg u Evrokupu.

Pravilo da ekipe koje imaju osam zdravih igrača mogu da igraju važiće i ubuduće.

RTV