Oštra reakcija iz Novog Sada zbog titule iz 1946. godine

Organizacija “Ujedinjeni navijači FK Vojvodina“ se oglasila saopštenjem zbog titule koja je priznata Crvenoj zvezdi iz 1946. godine.

Kako se navodi, takvim potezom su fudbalske vlasti u Srbiji, kao i fudbalski klub Crvena zvezda i njegovi navijači, radili na razbijanju jedinstva Srbije i faktički priznali da je Vojvodina tada bila nezavisna od Srbije.

Oni su u saopštenju ocenili da odluka Fudbalskog saveza Srbije da se Zvezdi prizna titula iz 1946. godine može da ima šire posledice i dodali da oni koji su takvu odluku doneli nisu mislili na "šire posledice" takvog čina.

Iste godine, na teritoriji Vojvodine titulu je osvojio subotički Spartak. Prvaci regionalnih liga sledeće godine su formirali Prvu ligu tadašnje Jugoslavije.

"Navijači Vojvodine, koji baštine tradiciju srpskog jedinstva, najoštrije osuđuju ovakve manipulacije istorijskim činjenicama i odricanje dela svoga naroda i teritorije, zarad jedne besmislene zvezdice od strane 'delija' i predstavnika fudbalskog kluba Vojvodina, koji su za takvu odluku glasali", naveli su Ujedinjeni navijači FK Vojvodina.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prema njihovim rečima, to je urađeno kako bi se "preuranjenim prišivanjem treće zvezdice" uveličala proslava 30. godišnjice postojanja Zvezdine navijačke grupe delije.

"Da li te takozvane srpske patriote, kojima ništa nije sveto pa ni otadžbina Srbija, u koju se deklarativno kunu, shvataju da se ovim činom, tačno na stogodišnjicu prisajedinjenja, odriču Srpskog Vojvodstva i generacija Srba koje su se decenijama borile za to prisajedinjenje. Nije vas sramota, jer obraza nemate", piše u saopštenju.

b92