Organizatori Vimbldona ŠOKIRALI SVET! “Nismo sigurni da ćemo Rodžera gledati ovde opet, Novak sledeće godine može do 24 GS titule”

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Vrelo nakon Vimbldona

Organizatori londonskog turnira sumirali utiske...

Dan po završetku još jednog spektakularnog Vimbldona na kome je najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao do 20. Grend slema i ispisao istoriju tenisa, organizatori su sumirali utiske.

I ovaj londonski Grend slem doneo je rekorde i uzbuđenja, a u njegovoj specifičnoj odjavi, Englezi nam najavljuju izazove koji nas očekuju sledećeg leta.

Najvažniji "hajlajt" je da organizatori očekuju veliku borbu između Novaka i Serene Vilijams na Vimbldonu 2022. godine.

Sa Vimbldona podsećaju da se najbolji teniser sveta izjednačio po broju važnih trofeja sa Federerom i Nadalom (20), ali uz napomenu da je to u muškoj konkurenciji i da su ispred Novaka trenutno Štefi Graf sa 22, Serena Vilijams sa 23, i Margaret Kourt sa 24 Grend slem titule.

- Kako Đoković igra ove sezone u kojoj je već osvojio sva tri slema, nije neočekivano da do sledećeg leta i povratka na Vimbldon dođe sa 23 GS titule izjednačen sa Serenom i da napadne Margertin rekord - smatraju organizatori.

Ono što takođe "žulja" Engleze je činjenica da možda više neće gledati Rodžera Federera u Londonu.

Rodžer Federer - Huber Hurkač

Foto: Tanjug/AP

- Federer, osmostruki pobednik Vimbldona, sledećeg meseca puni 40 godina i niko ne može sa sigurnošću d akaže da li će se vratiti sledećeg leta u prestonicu Egnleske. njegova globalna navijačka baza se nada da će ga ponovo videti i da njegov poslednji poraz na centralno mterenu od 6:0 u trećem setu četvrtfinala nije bio poslednji šou - poručuju organizatori.

(Telegraf.rs)