Organizatori Vimbldona ŠOKIRALI SVET! “Nismo sigurni da ćemo Rodžera gledati ovde opet, Novak sledeće godine može do 24 GS titule”

Vrelo nakon Vimbldona

Organizatori londonskog turnira sumirali utiske...

Dan po završetku još jednog spektakularnog Vimbldona na kome je najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao do 20. Grend slema i ispisao istoriju tenisa, organizatori su sumirali utiske.

I ovaj londonski Grend slem doneo je rekorde i uzbuđenja, a u njegovoj specifičnoj odjavi, Englezi nam najavljuju izazove koji nas očekuju sledećeg leta.

Najvažniji "hajlajt" je da organizatori očekuju veliku borbu između Novaka i Serene Vilijams na Vimbldonu 2022. godine.

Sa Vimbldona podsećaju da se najbolji teniser sveta izjednačio po broju važnih trofeja sa Federerom i Nadalom (20), ali uz napomenu da je to u muškoj konkurenciji i da su ispred Novaka trenutno Štefi Graf sa 22, Serena Vilijams sa 23, i Margaret Kourt sa 24 Grend slem titule.

- Kako Đoković igra ove sezone u kojoj je već osvojio sva tri slema, nije neočekivano da do sledećeg leta i povratka na Vimbldon dođe sa 23 GS titule izjednačen sa Serenom i da napadne Margertin rekord - smatraju organizatori.

Ono što takođe "žulja" Engleze je činjenica da možda više neće gledati Rodžera Federera u Londonu.

Rodžer Federer - Huber Hurkač

Foto: Tanjug/AP

- Federer, osmostruki pobednik Vimbldona, sledećeg meseca puni 40 godina i niko ne može sa sigurnošću d akaže da li će se vratiti sledećeg leta u prestonicu Egnleske. njegova globalna navijačka baza se nada da će ga ponovo videti i da njegov poslednji poraz na centralno mterenu od 6:0 u trećem setu četvrtfinala nije bio poslednji šou - poručuju organizatori.

(Telegraf.rs)