OPTUŽNICA PROTIV KUZIMĆA! Preti mu 8 godina zatvora…

Košarkaš će se naći pred sudom zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao pre godinu dana kada je jedva preživeo

Ognjen Kuzmić je pre godinu dana jedva preživeo sudar prilikom kog je vozio u alkoholisanom stanju, ali sada ga čekaju novi problemi.

Naime, protiv košarkaša Zvezde Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci je pokrenuta optužnica zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Podignuta je optužnica protiv Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo Ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B. I., M.M, i J. D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci - rečeno je u Tužilaštvu.

Nesreća se desila 14. jula prošle godine u pet časova, na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u Ramićima. Kuzmić je u trenutku nesreće svoj skupoceni terenac vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gdje je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Prema informacijama iz Republike Srpske, Kuzmić je u trenutku kada je bio za volanom imao čak 2.27 promila alkohola u krvi.

Prema krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmiću preti do 8 godina zatvora.

- Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usled toga kod drugog nastupi teška telesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog dela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom – navedeno je u zakoniku.

(Telegraf.rs)