“Oprostio sam Zvezdi 400 hiljada evra, nudili su mi kapitensku”

Podgoričanin je ostavio trag u crveno-belom dresu

Bivši fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović u razgovoru za podkast "Komuna" otkrio je neke detalje svog boravka na Marakani, kao i da je njegov otac bio veliki navijač crveno-belih.

- Iskrena ljubav, što se tiče Zvezde, je došla kroz moga oca. On je bio veliki navijač Zvezde, a ja sam veliki navijač Budućnosti. To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima neverovatnu podršku i vetar u leđa. Sve osim te polusezone, jer sam došao na polusezonu i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dve godine i osam trenera, četiri predsednika kluba i tri sportska direktora. Posle te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš negde. To smo shvatili - rekao je Burzanović.

"Burzo Maradona", kako se provlačio nadimak za Igora, bio je jedan od miljenika navijača Zvezde.

Dao sa u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me verovatno zavoleli navijači. To su te stvare vole i poštuju, to se ne zaboravlja. Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, video da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu hteli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni - kazao je Burzanović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je, između ostalog, naveo da je oprostio Zvezdi ogroman novac, a da je otišao jer nije imao prostora za igru.

- Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača - zaključio je Burzanović.

(Telegraf.rs)