Ono što su oni uradili dovoljno govori o superiornosti Crvene zvezde

Tokom jeseni, deo Crvene zvezde bili su i Nikola Vasiljević i Aleksandar Stanković, ali nisu uspeli da zabeleže minute u prvenstvu

Priliku da brane na utakmicama u Superligi Srbije u dresu Crvene zvezde, imala su dvojica golmana - Milan Borjan i Zoran Popović, a svega 18 primljenih golova na 30 mečeva u sezoni dovoljno govori o superiornosti čuvara mreže u odnosu na protivničke napadače.

Kapiten, jedinica i jedan od najpouzdanijih šrafova u mašineriji Dejana Stankovića je Milan Borjan. On je branio na čak 26 mečeva u prvenstvu i primio svega 16 golova.

U prilog njegovim golmanskim kvalitetima govori i činjenica da je na polovini mečeva uspeo da bude nesavladan, a da je svega tri puta primio više od jednog pogotka na ukupno 2340 minuta koliko je proveo na golu crveno-belih u domaćem šampionatu.

foto: Starsport©

Prva alternativa našem kapitenu bio je Zoran Popović. On je četiri puta čuvao gol Crvene zvezde, primio dva pogotka i dva puta uspeo u potpunosti da odbrani mrežu našeg tima. Zanimljivo je da je Popović jedine nastupe zabeležio u oktobru prošle godine, kada je branio zaredom na mečevima protiv - Napretka, Rada, Radnika i TSC-a.

foto: FK Crvena zvezda

Fenomenalnim partijama u omladincima Crvene zvezde, prekomandu u seniorski tim, tokom polusezone, dobio je i mladi Andrija Katić. Čuvar mreže rođen 2002. godine je na 18 ligaških mečeva pod komandom Slavoljuba Đorđevića primio devet pogodaka, ali još uvek čeka debi u prvom timu.

foto: FK Crvena zvezda

Tokom jeseni, deo Crvene zvezde bili su i Nikola Vasiljević i Aleksandar Stanković, ali nisu uspeli da zabeleže minute u prvenstvu, pa su tokom zime poslati na pozajmicu u Radnik iz Surdulice, odnosno Napredak.

Naš klub ima još jednog čuvara mreže na superligaškoj sceni, a to je mladi Miloš Gordić koji je na kaljenju u Mačvi.

Espreso