On je budućnost srpskog fudbala, zovu ga Mesi sa Marakane!

Izabran je za najboljeg u svom godištu

Andrija Maksimović, kadet Crvene zvezde, jedan je od najvećih bisera koji se pojavio na Marakani u skorije vreme.

On je predvodnik kadeta Crvene zvezde, najbolji je fudbaler u svom godištu i u reprezentaciji Srbije, a predviđaju mu i brz debi za seniorski tim crveno-belih.

Zato i ne čudi što je upravo on izabran za najboljeg kadeta u tradicionalnom izboru Sportskog društva Crvene zvezde, na proslavi 78. rođendana kluba.

Mladi Maksimović je među najzapaženijim strelcima i asistentima ove sezone u kadetskoj ligi. Rođen je 2007. godine, a učinak talentovanog nakon 15 kola jeste 17 postignutih pogodaka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda ga je na svom zvaničnom sajtu opisala kao novog Mesija, a to mu je inače i nadimak među vršnjacima.

- Reč je o dečaku rođenom 5. juna 2007. godine u Novom Pazaru koji već nekoliko godina stasava u našoj Omladinskoj školi. Nastupa na poziciji prednjeg veznog i karakteriše ga neverovatna fudbalska inteligencija, uz prefinjenu tehniku i sjajan pas. Nastupa za kadetsku selekciju našeg kluba, u konkurenciji sa godinu dana starijim dečacima i u dosadašnjem delu sezone je na 15 mečeva postigao 17 pogodaka uz šest asistencija.

- Maksimović je pre nekoliko meseci potpisao i profesionalni ugovor sa našim klubom, tako da nema dileme da je reč o momku koji predstavlja budućnost Crvene zvezde. Popularnom Mesiju kako ga svi zovu, nagradu je uručio član UO SD Crvena zvezda - Marko Petrović - navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Sam Maksimović ističe da je zadovoljan učinkom, ali naglašava da uvek može bolje.

- Veoma sam zadovoljan polusezonom, ali uvek može bolje. Rezultatski smo mogli i više, a po kvalitetu smo najbolja ekipa u Kadetskoj ligi Srbije. Falilo nam je sreće u pojedinim trenucima. Drago mi je što smo igrali srcem i pokazali da smo pravi tim. Nisam imao problem da se uklopim u ekipu. Sa većinom starijih saigrača se odlično poznajem. Trener Nikolić je sjajan stručnjak i veoma predano radi sa nama. Nadam se da ćemo na proleće nastaviti u istom ritmu i da ćemo uz malo sreće biti prvaci - rekao rekao je Maksimović.

(Telegraf.rs)