Olimpijakos od naredne sezone u ABA ligi tek kad…

Delovalo je na početku kao neosnovana pretnja da bi se zaplašila grčka košarkaška javnost, ali Olimpijakos je više nego ozbiljan u nameri da od naredne sezone igra Jadransku ligu. Posle premijernih sastanaka sa čelnicima takmičenja, predstavnici grčkog kluba su prešli na sledeću fazu i obavili razgovore sa ljudima iz glavnih klubova regionalnog takmičenja.

S’ obzirom da Olimpijakos ima takozvani „a licencu“, ABA liga će u slučaju da oni budu prvi, imati dva predstavnika u Evroligi.

Kako otkivaju grčki mediji, Olimpijakosovi direktori Hristos Satvropulos i Hristos Bafes su doputovali u Beograd gde su prvo obavili razgovore sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana oko ulaska u ABA ligu i dobili zeleno svetlo od srpskih klubova. Potom su iste razgovore obavili sa čelnicima Cedevite i Cibone od kojih su takođe dobili blagoslov, a u četvrtak će u Podgorici razgovarati sa funkcionerima Budućnosti.

Pirejci su spremni da prihvate uslov ABA lige prema kojem bi morali da se obavežu na ostanak u tom takmičenju na minimum tri godine. Olimpijakos je spreman da pregovara i o pokrivanju troškova putovanja i boravka u Grčkoj za manje klubove kojima bi to bili preveliki izdaci.

Zvezda, Partizan i Hrvati dali zeleno svetlo! Još Budućnost i Olimpijakos ulazi u ABA ligu

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ukoliko bi Olimpijakos dogovorio ulazak u ABA ligu, takmičenje bi se verovatno proširilo sa 12 na 14 učesnika, a profitirala bi i ljubljanska Olimpija koja bi se spasila ispadanja u ABA 2 ligu.

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: