Oko Mirotića se otimaju Zvezda i Partizan a evo za koga on stvarno navija!

Dok se čeka rasplet pregovora Barselone i Nikole Mirotića oko raskida ugovora, sada već svi znaju ko je u trci za potpis sjajnog košarkaša. Nakon što je odustala Olimpija iz Milana, činilo se da su samo Crvena zvezda i Olimpijakos razgovarali sa Mirotićem, da bi se potom pojavila informacija da im se priključuje i Partizan!

Ako ne bude nekih velikih iznenađenja, a nije da ih nismo viđali već ovog leta u Evropi, španski reprezentativac će u Atinu ili Beograd.

Dobro je poznato da je Mirotić rado viđen gost u Srbiji, ne samo zbog košarke nego i zbog svog humanitarnog rada, međutim interesantno je da mnogi ne znaju i za koga navija od "večitih". Podgoričanin se u poslednje vreme nije izjašnjavao na ovu temu, ali pamte se njegove dve izjave iz prošlosti...

"Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili", ispričao je Mirotić pre deset godina u intervjuu za ugašeni dnevni list "Sport", dok je na ovu temu govorio i kada je sa Real Madridom gostovao crno-belima u okviru Evrolige i dobio slično pitanje.

"Partizan ima najveću publiku i prvi put mi je bilo da igram u Pioniru, a igrao sam već u Areni. Istina je da sam navijao za Partizan kao mali kada sam bio fudbaler, navijao sam i kada sam počeo da igram košarku, ali kada sam došao u Real Madrid - postao sam realovac. Stvarno mi je Partizan bio omiljeni klub kada sam bio mali", poručio je Mirotić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Da li se nešto u međuvremenu promenilo ili ne, možemo da saznamo samo od Mirotića, ali je interesantno da je uprkos ovim rečima razvio sjajan odnos i sa navijačima Crvene zvezde. Kada god bi dolazio u halu "Aleksandar Nikolić", dočekivali su ga i aplauzi, a navijači su posebno cenili i što se nije radovao kada bi postizao poene, pa čak i one koji su odlučivali da njegova Barselona dođe do pobede

Takođe, Nikola Mirotić je od navijača Crvene zvezde dobio 2019. godine nagradu "Zvezdaš godine" za koju je rekao da mu je najdraže priznanje koje je dobio u karijeri. "Ponosan sam! Posebne emocije stvarno, verujte mi, ovo je za mene bio san. Nisam ni zamišljao ni u najlepšim snovima da je moguće da se desi. Zaista sam zahvalan navijačima Zvezde, našim ljudima, Srbiji, dokazali su još jednom da znamo da oprostimo... Znate situaciju šta se desilo. Da ne ponavljam. Hvala im još jednom!", kazao je Nikola Mirotić misleći na situaciju sa Eurobasketa 2015. godinekada je u gnevu strgao srpsku zastavu pred sobom, nesvestan da je to bila trobojka.

Mondo.rs