Oglasio se teniski stručnjak i ODUŠEVIO SVE! “Nadal me je razočarao! Nole bi se zauzeo za svoje kolege”

Vuk Brajović, teniski stručnjak i komentator, istakao je da će Novaku Đokoviću biti potrebna sva moguća motivacija i snaga za ono što predstoji u Melburnu i dodao da bi trebalo donekle da razumemo i Rafaela Nadala.

- Australijske vlasti su odlučile da zadrže Damoklov mač nad Novakom time što je danas kancelarija sekretara za imigracije Aleks Houk dao izjavu da i dalje razmatraju Novakov slučaj. Novak se vratio u svoj režim treninga. Trenirao je sat vremena na "Rod Lejver" areni. Taj trening je bio zatvoren za javnost. Novak se trudi da se bavi samo tenisom i ni sa čim više, naravno, postoji ta tehnička mogućnost da ga po tom aktu 133C australijske vlasti deportuju - rekao je teniski stručnjak u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Brajović se osvrnuo na tenisku stranu i naglasio da će biti teško da se Novak adaptira čak i da zaigra na Australijan openu pošto mu nije ostalo mnogo vremena.

- U ovoj situaciji Novaku će biti potrebna sva moguća motivacija i osnaženje. Neće biti lako. Trebalo je bar nedelju dana ranije od ovog datuma da bude u punoj takmičarskoj pripremi. Ceo taj proces adaptacije, što u igračkom, što u vremenskom, veoma je spor i treba telu vremena da se navikne. Redovan trening je veoma važan jer dovodi ceo organizam do punog potencijala. Svi znamo da je Novak veoma čvrste volje, ali ovo će biti veliki izazov. Prve fotografije sa "Rod Lejver" arene nam pokazuju da je Novak malo bled i iscrpljen - rekao je teniski stručnjak.

Brajović je pokušao donekle da odbrani Nadala, ali priznaje da ga je postupak Španca razočarao.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Rafael Nadal je takođe i član saveta igrača ATP koja se trudi da sve u muškom tenisu bude staloženo. Njegova izjava je veoma važna jer on interpretira ovu situaciju kao nestabilnu. Ovo sve može da izazove nemire i van arene, a opet i u njoj. Učestvovanje na turniru je podrazumevalo vakcinaciju i u tom smislu je Nadal rekao da nije srećan. On od početka drži jednu jasnu liniju koja nama ne prija. Ne zvuči nam dobro i razočarava nas - rekao je teniski stručnjak.

Što se tiče ostalih igrača koji nisu podržali Novaka, Brajović je dodao da svi znaju da bi Novak stao uz njih kad bi trebalo.

- Novak je rekorder svih vremena i fali mu samo jedna tačka na slovu "i" da bi bio i statistički najbolji igrač svih vremena. On je jedinstven po tome što bi se zauzeo za svoje kolege igrače. Ne treba biti previše razočaran ni previše oduševljen jer su opet ti igrači odlučili da prate taj put vakcinacije i jednog modusa ponašanje što je komplementarno sa onim što su australijske vlasti propisale - rekao je teniski stručnjak.

Kurir.rs