Oglasio se Šakota povodom odlaska Kuzmića u FMP

Trener se uzda da će se centar Zvezde vratiti kada se pripremi

Play VideoAko želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)2:15

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota odgovorio je na pitanje novinara koje se ticalo košarkaša koji su nedavno napustili klub.

Filip Čović i Ognjen Kuzmić su otišli u FMP, a Šakota je otkrio da je problem sa Kuzmićem bila činjenica da nije bilo vremena za treninge, pa je Ognjen otišao kako bi se što bolje pripremio za sledeću sezonu.

- Mi već jedan duži period imamo 18 igrača i bilo je sasvim logično i očigledno da smo razmišljali o promenama i igračima koji imaju više energije. Kuzmić je duže vremena, posebno posle nesreće koju je imao, imao problem da se vrati - rekao je Šakota na konferenciji posle meča sa Radničkim sa Crvenog Krsta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je ubedljivo slavila sa 107:67 protiv slabijeg rivala, a to je bio samo jedan od pet mečeva Zvezde za poslednjih deset dana. Crveno-bele čeka još makar jedan meč u Kupu, a u slučaju pobede u polufinalu, još dva.

- Mi smo probali da mu pravimo posebne treninge i to je dalo rezultata, ali kratkoročno, jer mi nemamo vremena da treniramo. Mi smo u sistemu utakmica-putovanje, i nemamo vremena za trening. On će sada u ovoj situaciji, pošto ima ugovor za sledeću sezonu, imati vremena da se pripremi, da igra i da se vrati - objasnio je Šakota.

(Telegraf.rs)