Oglasio se Piksi nakon poraza od Danske “Ne zanima me rezultat, ovo je poraz koji ne boli”

Selektor "orlova" nema posebne želje za predstojeći žreb za Svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je težak poraz od Danske (3:0) u Kopenhagenu, ali selektor Dragan Stojković Piksi ne pridaje puno pažnje rezultatu jer je u pitanju samo prijateljska utakmica.

Stojković je za poraz rekao da je došao u pravom trenutku, ali da on ne boli jer je u pitanju beznačajna utakmica.

Vi znate moje mišljenje kada su prijateljske utakmice u pitanje. Jeste visok poraz, ali bilo je lako igrati kod 3:0 za Dansku, mislim da smo imali jedan period dobre igre. Šteta što nismo dali gol, imali smo šanse. Nije išlo danas. Bilo bi sve drugačije da smo dali gol. Ovaj poraz nam ništa ne znači, niti nas boli. Poraz u jednom pravom momentu.

Pred "orlovima" je sada Liga nacije, naša selekcija će u junu za 10 dana odigrati četiri utakmice, kod kuće protiv Norveške i Slovenije, dok će pored Slovenaca izabranike Piksija dočekati i Šveđani. Selektor uverava da će fudbaleri Srbije biti spremni za te utakmice.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Predstoji Liga nacija, to je neka druga stvar, bićemo spremni da rezultatski budemo daleko bolji nego večeras. Ovo je prijateljska utakmica, ne zanima me rezultat, kao što me nije interesovao u Budimpešti. To nije alibi, ali bilo je dosta prinudnih izmena danas. Neverovatna stvar. Nismo bili u fizičkom smislu na 100%. Ne treba zameriti igračima, bilo je dobrih perioda igre, do prvog gola smo kontrolisali utakmicu, igrali naš fudbal. Usledile su greške, a odlična Danska to ne propušta da kazni. Ovo je poraz koji ne boli. Bićemo spremni za jun.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se prvog aprila, a Piksi je istakao da nema posebne želje.

- Nemam nikakve želje, ali nemam ništa protiv da Danska bude u grupi. Da im se revanširamo za večeras. Putujemo za Dohu i biće to jedan poseban događaj za sve koji su u fudbalu. Ko god bio u grupi, naši ciljevi se znaju. Bićemo spremni.

(Telegraf.rs)