Oglasio se Jenkins i svojim izjavama oduševio sve navijače crveno belih

Između navijača Crvene zvezde i Čarlsa Dženkinsa stvorena je neraskidiva veza.

Nije mnogo igrača koji su toliko duboko ušli pod kožu navijača kluba sa Malog Kalemegdana, a jedan od malobrojnih je i Dženkins.

Ovaj momak dva puta je oblačio crveno-beli dres, igrao je najjače košarkaško takmičenje na ‘starom’ kontinentu, a osvojio je i brojne trofeje, kako domaće, tako i one u ABA lige. Sada kada je član ruskog Himkija on i dalje redovno prati dešavanja u Zvezdi.

– Gotovo da ne propuštam nijednu utakmicu, gledam svaki put kad uhvatim slobodno vreme. Crvena zvezda mi je omiljeni klub u Evropi i jedan sam od najvećih navijača Crvene zvezde. U klubu i dalje imam mnogo prijatelja, kazao je Dženkins za ruske medije.

Potom je bio upitan i da li bi se preselio u Srbiju kada završi karijeru.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Ne, ipak mi je cela porodica u SAD. Ali, kada bi na svetu postojalo mesto gde bi moja porodica i prijatelji iz Srbije mogli da žive blizu, bio bih najsrećniji čovek.

Igračku karijru populanrni Đenka započeo je u dresu Voriorsa, saigrači su mu bili sadašnje zvezde tog tima, a u prvoj sezoni on je bio zamena Stefu Kariju.

– Sada ni ne razmišljam o tome, ali drago miej što je Stef uspeo da izraste u ovako velikog i moćnog igrača. Posebno nakon svih povreda koje su ga snašle, rekao je Dženkins.

HotSport.rs