Oglasio se Ararat! “Bombardovali su sela u toj regiji, nije sigurno”

Nije pametno igrati fudbal dok "okolo" padaju bombe

Fudbalski klub Ararat iz Jermenije oglasio se saopštenjem povodom premeštanja utakmice sa Crvenom zvezdom u prestonicu Kipra - Nikoziju.

- Meč između Crvene zvezde i Ararata biće igran na Kipru. UEFA je odlučila da će meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Zvezdom biti organizovan prvog oktobra u Nikoziji, prestonici Kipra. Meč počinje u 21 sat po vremenu u Jerevanu - pišu iz jermenskog kluba.

Meč je premešten zbog vojnih sukoba Jermenije i Azerbejdžana u vezi sa regijom Nagorno-Karabah oko koje spor dve države traje već dugo.

Ararat je pojasnio da su Azerbejdžanci bombardovali neka mesta u regiji Vardenisa, što je oko 170 kilometara od prestonice Jermenije - Jerevana, gde je meč trebalo da se odigra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Uzeli su u obzir da su sela u okolini Vardenisa, na teritoriji Jermenije bombardovana jutros, pa odigravanje utakmice iz bezbednosne perspektive nije izvodljivo - navode iz Ararata.

Da podsetimo, Zvezda je do meča sa Araratom stigla posle poraza u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od nje je na Kipru posle penala bila bolja Omonija, ali crveno-beli imaju šansu da se i četvrtu godinu zaredom plasiraju u neko od dva evropska takmičenja.

(Telegraf.rs)