OGLASILO SE PRVO ZVEZDINO POJAČANJE: Oduševio DELIJE IZJAVOM! (FOTO)

Vladimir Janković i Crvena zvezda? Janković ne bi imao ništa protiv...

Informer je juče najavio ovu mogućnost, a potom je kontaktirao Jankovića i iz prve ruke probao da sazna da li bi ovaj košarkaš koji nastupa za Holargos voleo da dođe u Zvezdu. Dobio je potvrdan odgovor.
"Naravno da bih voleo da igram u Zvezdi, to je klub u kojem je moj otac stekao ime. Bilo bi lepo kada bih i ja obukao crveno-beli dres, bila bi to velika čast za porodicu Janković. I ja bih to doživeo veoma emotivno", rekao je Janković za Informer.

Još se nije ušlo u pregovore...
"Nisam imao nikakve kontakte sa Crvenom zvezdom, a i rekao sam agentu da mi ne donosi nikakve ponude dok se sezona ne završi. Trenutno sam u Grčkoj, imam odlične rezultate ovde i ne želim da me nešto dekoncentriše. Hoću na miru da privedem sezonu kraju".

Ali, nedavno je bilo kontakata...
"Pre oko dva meseca su me zvali jer im je bila potrebna pomoć u završnici prvenstva, ali od toga nije bilo ništa", rekao je Janković i dodao da će, ukoliko budu sarađivali, sve lako dogovoriti sa Milanom Tomićem sa kojim se zna dok je sadađnji trener Zvezde bio u Olimpijakosu.

Janković se i prošle godine dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, ali tada nije došlo do saradnje. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Momak sa srpskim i grčkim državljanstvom od ove sezone nastupa za grčkog prvoligaša Holargos, gde beleži prosečno oko 14 poena, šest skokova i tri asistencije. Ipak, izvan Evrolige je od 2016. godine, kada je napustio Panatinaikos. U poslednje tri godine igrao je za Valensiju, Aris i Andoru, ali nigde se nije zadržao duže od godinu dana.

Navijači Crvene zvezde pamte Jankovića i kao sina klupske legende Bobana Jankovića. Pred susret crveno-belih i Panatinaikosa u Evroligi 2013. godine Janković je od šampiona Jadranske lige na poklon dobio dres s brojem "8", koji je svojevremeno Slobodan nosio u Crvenoj zvezdi. Videćemo da li će obući i onaj pravi dres Zvezde sledeće sezone.

Foto: MN Pres Mozzart