OGLASILI SE HRVATI: Neće sa Srbima „šefovima“ u Aba ligu

Hrvatski klubovi bi trebalo da istupe iz ABA lige! Barem takvog mišljenja je novinar “Večernjeg lista“ koji je u autorskom tekstu obrazložio zašto bi to bilo dobro za tamošnju košarku.

On se dotakao finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, gde je ABA ligu nazvao “Teksas ligom“ u kojoj šefuju Srbi i da dešavanja u Pioniru od ponedeljka veče nemaju nikakve veze sa sportom.

Dodao je i to da je ABA liga završila te noći…

– Ovakva liga više nema nikakvog smisla. Liga u kojoj su u prvom planu nacionalizam, politika i niske strasti, a ne sport, izgubila je svaki smisao.
 Kako je moguće da u jednoj ligi, koja bi trebala biti civilizovana, sat vremena uoči početka odlučujuće utakmice, najžešći navijači domaćina Delije šutiraju na koš, a potom sedaju odmah uz klupu košarkaša Budućnosti i prete im. Možda je i bolje da se to dogodilo, pa da hrvatski, slovenski, pa i crnogorski klubovi shvate da su postali samo marionete u ligi u kojoj se ionako unapred zna da je pobednik Crvena zvezda – upitao se novinar Karlo Ledinski.

On dodaje i to da su hrvatski klubovi osnovali ABA ligu, da su Srbi odlučilid apormene pravila id a se igra pelj-of kakos e ne bi dogodilo da neki klubovi na jednu utakmicu iznenade i osvje pehar. Kao što je to bio slučaj 2015. godine, kada su Cedevita i Cibona izbacili Partizan i Zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, napominje da bi za značaj hrvatske košarke bolje bilo da Cedevita, Cibona i Zadar ne igraju ABA ligu.

– Ako imamo dobru fudbalsku ligu, koja je stvorila svetske vicešampione, zašto ne bismo učinili sve da i Hrvatskoj košarkaškoj ligi vratimo kvalitet. Druga je opcija da i dalje ćutimo i sve više budemo marionete u Teksas (ABA) ligi – stoji na kraju ovog teksta.

(Telegraf.rs)