Oglasila se Vojvodina povodom transfera Miloševića u Zvezdu “On hoće u Nemačku, nije do novca, nudili smo sve”

Šta će se na kraju izroditi sa ovom sagom?

Dosta prašine se podiglo oko želje Jovana Miloševića da napusti Vojvodinu, zbog čega se javila i "Stara dama" iz Novog Sada.

Posle interesovanja Štutgarta, u trku za Miloševića se uključila i ekipa Crvene zvezde koja je spremila cifru od 1.300.000 evra, kako bi na Marakanu dovela talentovanog napadača.

Miloševiću ističe ugovor na leto, s tim da su iz Novog Sada istakli i da su mu nudili jedan od najvećih ugovora za mlade fudbalere u srpskom fudbalu, ali je i to bilo malo da ga privoli da ostanu.

Saopštenje Vojvodine prenocimo u celosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Najpre moramo da se vratimo na sam početak i moram da kažem da smo u klub zvanično došli prvog juna, dok je Jovan Milošević bio na Evropskom prvenstvu, zajedno sa Bukincem, Kovačevim i Majstorovićem. Čak i pre tog turnira, što nam je njegov agent kasnije otkrio, oni su već ušli u pregovore sa Štutgartom od marta meseca, što je nama otežalo situaciju u pregovorima.

- Propust kluba je taj što pre EP nije ponuđen i potpisan ugovor sa Jovanom Miloševićem, ali kao što znamo, u tom periodu Vojvodina je bila u velikoj tranziciji, pa zbog cele situacije nije bilo to ni lako ostvariti. Ono što smo mi iz struke uradili čim smo ušli u klub, jeste da smo pratili naše igrače na Evropskom prvenstvu i da smo po povratku odmah priključili Majstorovića i Miloševića prvom timu. Majstorovića smo prodali veoma brzo za ogroman novac i to je bila ponuda koja se ne odbija.

- Sa Jovanom smo postupili tako što smo pažljivo dozirali minutažu zbog njegovog uzrasta kroz treninge i prijateljske utakmice, a ujedno pregovarali oko novog ugovora i nastavka saradnje. Prvo što nam je rečeno i od strane njega i njegovog agenta bilo je da im je prva želja inostranstvo i da nisu zainteresovani za ostanak u Super ligi Srbije. Takođe, rečeno nam je da o novom ugovoru možemo da pregovaramo tek kada prođe letnji prelazni rok. Mi smo bili uporni u pregovorima, a ujedno smo se bavili njegovim razvojem kao da ostaje u Vojvodini.

- Odigrao je neke prijateljske utakmice u Sloveniji i debitovao je već na prvoj utakmici u prvenstvu protiv Napretka, gde je odigrao 30 minuta sa svojih 17 godina. U prvih pet utakmica imao je značajnu minutažu, gde smo mi jasno pokazali da nam je potreban i stavili smo do znanja da ga želimo u Vojvodini. Kada je prvenstvo počelo, opet smo uspostavili kontakt za pregovore, ali ni ta minutaža ni naš pristup nisu ništa promenili i ponovo nam je agent poručio da je - Jovanova želja da što pre ode u inostranstvo, tačnije u Štutgart.

Trener Rastavac je i posle tih pregovora, ubacio Miloševića u šestom kolu protiv Radnika, kada je takođe odigrao pola sata. I dalje smo pokušavali da dogovorimo nastavak saradnje, ali jednostavno nisu želeli, čime su na neki način kupovali vreme dok ne prođe prelazni rok. Mi smo ponudili ozbiljan finansijski ugovor, koji nijedan 17-godišnjak ne bi mogao da odbije u srpskom fudbalu. Tada smo saznali da nisu bitne ni finansije, jer je Miloševićeva želja i dalje bila da ode u Nemačku, i da se ta ideja nije promenila od marta.

- Kada smo ušli u klub došli smo pred svršen čin, ali se i dalje ne predajemo i mislim da je za Jovana Miloševića najbolje da ostane u Vojvodini i da odavde ode kao razvijen igrač kao što su otišle naše najveće zvezde – Krasić, Jovanović, Kačar, Tadić i mnogi drugi. Vojvodina ga je dovela iz manje sredine i pružila mu sve uslove i da postane reprezentativac i da se razvija u pravom smeru i klub je zaslužio da Milošević potpiše novi ugovor. Osim Štutgarta, Vojvodina ima još dve ponude za Miloševića, klub će razmotriti sve opcije, ali je naša prva želja i dalje da Jovan ostane sa nama. Takođe, dodao bih da poučeni ovim iskustvom, već sada, a i u budućnosti nastavljamo da tražimo mlade i vrhunske talente. Već smo produžili ugovore sa Bukincem, a uskoro će potpisati i Kovačev i još jedan mladi igrač iz naše škole o čemu ćemo više u narednom periodu – saopštio je u ime FK Vojvodina sportski direktor Marko Jovanović.

(Telegraf.rs)