Oglasila se i Budućnost povodom odlaska Ivanovića u Crvenu zvezdu

Podgoričani su pozvali svoje navijače da "spuste loptu" povodom transfera Nikole Ivanovića u Crvenu zvezdu

Dugogodišnji lider Budućnosti Nikola Ivanović napustio je Podgoricu i prešao u Crvenu zvezdu u transferu koji je uzdrmao košarkaški region.

Neki navijači Budućnosti su bili veoma ljuti zbog toga, prekrečili su mural koji su mu posvetili kada je doneo titulu ABA lige, a dan posle ozvaničenja transfera oglasio se i klub.

Budućnost je napisala da je htela da zadrži Ivanovića, ali da nije uspela i imala poruku za navijače.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Nikola nakon osam godina napušta naš klub. Džoni je bio sinonim za Budućnost, igrač u čijim maestralnim partijama smo uživali dugi niz godina.

Nikola, činio si godinama da se ponosno osećamo, da jedan "naš mali iz Šargarepe" predvodi "plavo-bele" i u ABA ligi i u Evropi.

Upravo si ti bio ključan čovjek u najvećem sportskom uspehu kluba i time si zaslužio mesto među najvećim.

Želimo ti puno sreće u daljoj karijeri i profesionalnom angažmanu, znaš da će Budućnost uvek biti tvoja kuća.

Uprava kluba je sve uradila da zadrži Nikolu, ali iskreno nije imala ni šansu da uspe u tome. Ipak, prioritet mu je bilo igranje u Evroligi.

Molimo navijače Budućnost Volija da bez obzira na to što su teško prihvatili informaciju o njegovoj novoj igračkoj adresi spuste tenzije, jer je to pravi način da dostojanstveno podrže Klub u susret novoj sezoni i novim pobedama. A Nikola, kao i svi igrači, ima pravo da ide gde misli da mu je bolje.

Na kraju krajeva, kada se osvrnemo iza sebe... ovo jeste samo sport", poruka je Budućnosti.

Mondo.rs