OFK Beograd postaje Zvezdina filijala?! Evo šta kažu iz kluba

„Roman ću morati da napišem, ako nastavim da ispisujem sve što znam“, kaže Ljubiša Đurović, predsednik Skupštine Romantičara

Traga Crvena zvezda za novom filijalom, ali je, prema sadašnjem stanju stvari, neće pronaći na Staroj Karaburmi.

Nagoveštaj generalnog direktora srpskog prvaka, Zvezdana Terzića, da bi OFK Beograd mogao da postane razvojni tim crveno-belih nije sa simpatijama dočekan u Mije Kovačevića 10a.

Predsednik Skupštine Romantičara, Ljubiša Đurović, uzvraća Terziću rečima da aktuelni član Srpske lige „Beograd“ ne planira da bude ničiji, pa ni Zvezdin poligon, za razigravanje talenata.

Maske su pale, ali da se zna, OFK Beograd od svog postojanja do danas, prolazeći kroz razna iskušenja i rizike, nije nikada bio, niti će biti, ničija filijala. Svi oni koji bi da, koristeći tešku situaciju u koju su doveli OFK Beograd i koji bi da ga pretvore u nečiju filijalu, ako su im namere iskrene mogu i na drugi, sportski dostojanstven i moralno čist, način pomoći“, ističe Đurović u otvorenom pismu javnosti.

Grafičar  samostalan, OFK potencijalna Zvezdina filijala

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

OFK Beograd proživljava jedan od najmračnih perioda od postanka. Grca u dugovima, stadion je postao ruina, struja je isključen.

„Izgleda sam bio u pravu kada sam rekao da je indikativno ovoliko interesovanje javnosti za izbore u jednom trećeligašu, koji je u tom rangu i zaslugom raznih dušebrižnika koji bi da ga pretvore u filijalu. Prvi korak kod ovakvih namera uvek je, uz pomoć insajdera, instaliranje kadrova u upravi kluba. NO PASSARAN“.

Đurović dodaje da ga interesuje samo pomoć, kako ih je krstio, „pravih romantičara“.

„Do danas se niko nije javio da nam pomogne, upravo zbog toga što misle da smo nečija filijala. A nismo. Ne znam kojoj „bistroj glavi“ je cilj da fudbalsku Srbiju pravi od fudbalskih filijala. Ne znam, a znam, ali ću stati, neću dalje pisati, jer ću roman morati da napišem, ako nastavim da ispisujem sve što znam“.

U zakljčku, Ljubiša Đurović poziva „one koji imaju moć“:

„Nemojte nekima biti majka, a OFK Beogradu maćeha. Nama je za godinu dana života potrebno onoliko koliko neki troše za jedan dan. Da, potrebno nam je i malo struje, da u centru Beograda više od hiljadu mladih talenata, budućih šampiona ne žive i ne treniraju u mraku. Ne borimo se, valjda, za takve Beograd i Srbiju“.

Mozzartsport