ODRŽANA HITNA SEDNICA: Srbija dobila novog selektora

Izvršni odbor FSS potvrdio je odluku na mesto selektora mlade reprezentacije imenije Iliju Stolicu, bivšeg trenera Vojvodine, Voždovca i ljubljanske Olimpije. On će na toj funkciji zameniti Neška Milovanovića koji je smenjen posle samo dva meseca.

Ovo je reprezentacija, rezultati su najbitniji kao i to da igrači budu stvoreni za A reprezentaciju. Stolica je radio sa ovim momcima i zbog toga je izbor pao na njega. Nadam se da ćemo napraviti sistem i da je ovo korak ka tom sistemu, pre svega sa dolaskom Ilića i Milijaša – izjavio je Matijašević na konferenciji u hotelu “Radison Blu”.

Stolica je istakao da mu je velika čast, zadovoljstvo i odgovornost što je izabran na mesto selektora reprezentacije do 21 godine.

– Velika mi je čast i odgovornost. Hvala na ukazanoj prilici FSS. Okolnosti su specifične – poručio je Stolica.

On je podvukao važnost promena u načinu rada mlađih selekcija.

– Sviđa mi se ideja da po dubini povežemo sve selekcije. Ideja stručnog štaba je da od samog starta formiramo cilj kako da se igrači ponašaju od prvog dana.

Potencijal igrača nije dovoljno iskorišćen jer nisu usključeni u sistem, kao što su u klupskoj konkurenciji. Generalni cilj koji će biti smernica svake slekcije. Kao što je U19 bila prvak Evrope 2013, pa U20 sveta 2015, tako treba da se ponašamo, da budemo prvaci sveta sa A timom. Tri cilja U21 su plasman na EP, pa da budemo prvi u grupi, pa na kraju titula. Suštinska važnost je timski duh – izjavio je Stolica.

Mlada reprezentacije Srbije je neuspešno počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, porazom od Rusije u gostima i remijem sa Letonijom u Novom Sadu. Naredni protivnici biće Bugarska 11. oktobra i Poljska četiri dana kasnije.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen