ODLIČNA VEST ZA ZVEZDU: Dva nova potpisa na MALOM KALEMEGDANU!

Košarkaški klub Crvena zvezda završio je dva velika posla u završnici ove sezone, pošto su ugovore sa klubom produžili Andrija Gavrilović i Aleksandar Lukman.

Oni će tako biti deo stručnog štaba ekipe koju sa klupe predvodi Milan Tomić uz Milenka Topića Sašu Kosovića.

Crveno-bele naredne sezone očekuje nastup na čak četiri “fronta” – ABA liga, Superliga SrbijeKup Radivoja Koraća, dok najveći izazov stiže u vidu nastupa u Evroligi, koja će naredne sezone debitovati u novom formatu, sa 18 timova.

Andrija Gavrilović je bio izuzetno važan deo uspeha Crvene zvezde. Rođen je 13. januara 1965 u Beogradu. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpijiiz Milana od 1999. godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008. godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u Uniksu i Himkiju gde je proveo čak šest godina i sa tim klubom osvojio dve titule EvrokupaVTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija Crvena zvezda, a sada će i drugu sezonu zaredom biti izuzetno važan deo stručnog štaba seniorskog tima Crvena zvezda.

Prof. dr Aleksandar Lukman takođe ostaje zadužen za kondicionu i fizičku spremu košarkaša Crvene zvezde u koju se vratio tokom leta 2018. godine.
Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu, doktorirao je 2008. godine u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine. Bio je kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kao deo stručnog štaba Uniksa iz Kazanja osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, osvojio je Evrokup 2015. godine.

 Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U narednom periodu Zvezdu očekuju i prvi koraci u formiranju tima za narednu sezonu.

hotsport.rs