Odlaganje ABA plej-ofa ili da se šampion odredi po trenutnoj tabeli

Crno-beli će protiv Uniksa defintivno igrati bez navijača, a videćemo da li će tako biti i u plej-ofu ABA lige

Partizan će posle odluke države da zatvori za javnost sve košarkaške događaje igrati bez prisustva publike u četvrtfinalu Evrokupa protiv Uniksa, a najverovatnije i u plej-ofu ABA lige, koji je zakazan za kraj marta.

Crno-beli su bili spremni na ovu odluku, a pre nego što je i obelodanjeno da se mečevi neće igrati sa publikom, predsednik Partizana Osotja Mijailović rekao je za klupsku televiziju da će klub tražiti odlaganje plej-ofa ABA lige za sredinu aprila, kada bi mogli da se steknu uslovi za igranje sa navijačima.

Ukoliko ni to ne bude moguće, crno-beli ističu da onda zbog regularnosti lige treba primeniti sličnu situaciju kao i 1999. godine i da se stanje na tabeli posle regularnog dela takmičenja proglasi konačnim.

KK Partizan NIS će zbog situacije sa korona virusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložiti odlaganje početka plej-ofa Aba za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Klub želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer je zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom.

Verujemo da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999.godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim - istakao je predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

Telegraf.rs