Odlaganje ABA plej-ofa ili da se šampion odredi po trenutnoj tabeli

Crno-beli će protiv Uniksa defintivno igrati bez navijača, a videćemo da li će tako biti i u plej-ofu ABA lige

Partizan će posle odluke države da zatvori za javnost sve košarkaške događaje igrati bez prisustva publike u četvrtfinalu Evrokupa protiv Uniksa, a najverovatnije i u plej-ofu ABA lige, koji je zakazan za kraj marta.

Crno-beli su bili spremni na ovu odluku, a pre nego što je i obelodanjeno da se mečevi neće igrati sa publikom, predsednik Partizana Osotja Mijailović rekao je za klupsku televiziju da će klub tražiti odlaganje plej-ofa ABA lige za sredinu aprila, kada bi mogli da se steknu uslovi za igranje sa navijačima.

Ukoliko ni to ne bude moguće, crno-beli ističu da onda zbog regularnosti lige treba primeniti sličnu situaciju kao i 1999. godine i da se stanje na tabeli posle regularnog dela takmičenja proglasi konačnim.

– KK Partizan NIS će zbog situacije sa korona virusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložiti odlaganje početka plej-ofa Aba za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje.

– Klub želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer je zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom.

– Verujemo da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999.godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim – istakao je predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

Telegraf.rs