Odbio Gadafija, spavao na Marakani, imao platu 10 maraka

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Odlazak legendarnog trenera Milana Živadinovića podsetio je na njegove legendarne priče iz vremena kad je vodio Crvenu zvezdu

Milan Živadinović legendarni trener koji je preminuo u subotu u 77. godini, je posvetio fudbalu  ceo život, sve je prošao, video, uradio mnogo.

Vodio je Crven zvezdu, reprezentaciju Srbije, a svojevremeno u Titogradu dok je bio trener Budućnosti prepoznao je talenat jednog Dejana Savićevića i trasirao mu put u fudbalske besmrtnike. To bi bilo dovoljno za čitavu jednu karijeru

Ipak, Zvezda je bila njegova velika ljubav i to nikad nije krio.

Odbio sam Gadafija 1992. koji je nudio 250.000 dolara, i otišao u Zvezdu zato što mi je Cvetković rekao: "Majstore, Crvena zvezda je seks, a lova je perverzija." Rekoh tada: "Ja volim seks", u Zvezdi sam radio za 10 maraka i srećan sam bio zbog toga - rekao je Živadinović svojevremeno i dodao:

- Pre toga sam bio trener u mlađim kategorijama, a pre toga sam sa 16 i po godina debitovao kao najveći talenat u istoriji Zvezde, za prvi tim.

- Dragan Džajić je debitovao protiv Budućnosti, a ja sam bio standardni igrač na Karaburmi. Ja sam bio i kapiten. U 18. godini zaradio sam jednu odvratnu povredu na kičmenom stubu i Džajić me je prestigao, što je ljudski, čestitao sam.

Ali Dragane Džajiću, ja bih bio jača investicija da se nisam povredio. E sad, ja sam te stigao, u 50. godini sam te stigao, došao sam na kormilo Zvezde, svog najomiljenijeg kluba. Znači, sve u životu se promeni. Mi smo 14 derbija bili egal sa Partizanom sa drugoligaškim timom koji smo tada imali. Evo, pitajte Grofa Božovića, njega sam doveo iz Budućnosti bez dinara.

Zvezdu je preuzeo 1992. godine, posle  najvećih uspeha i osvajanja Lige šampiona. Tim je bio skoro ceo rasprodat, u vreme totalne besparice i krize.

Imali smo šest lopti, patika jednom igraču kad pukne izađe s jednom na teren. To je bio Radmanović, sećam se. "Šefe, šta da radim?", pita me on. "Skini se, jedna noga bosa, na drugoj patika" kažem mu ja.

- Lopte teške, njih šest ukupno. Ja sam ceo dan bio na stadionu, "spavao" sam na Marakani.

Taj period mu je ostao u lepom sećanju.

- Fenomenalno je bilo, srećan sam što sam bio trener Zvezde.

Posle Zvezde je usledio turbulentni fudbalski put.

- Crvena zvezda je bila moj san. Ja sam posle toga radio za Savez, pošto su bile sankcije pravili smo reprezentaciju prve lige, reprezentaciju druge lige, reprezentaciju amatera i išli smo po gradovima i igrali utakmice.

-I tako smo pronašli Kežmana, Pantelića, tako smo pronašli Lazetića, Drulića, Pjanovića, Ivića, Franciškovića iz Vojvodine, Dudića. Radili smo i držali seminare za trenere. Ključnu ulogu je imao Miljan Miljanić. Ja sam odrastao pod njegovom i rukom Huga Ruševljanina - rekao je jednom prilikom Živadinović za Ekspres.

(Telegraf.rs)