Od omiljenog dresa Zvezde i komunističkog stila, do Balensijaga patika

Trener Bolonje pričao je za modni magazin o svom stilu oblačenja

Siniša Mihajlović je nedavno na Sanremu izazvao pažnju medija i javnosti u italiji, kao i modnih kritičara, koji su mu dali visoke ocene za odeću tokom ovog čuvenog muzičkog festivala.

Često Mihajlović dolazi elegantno obučen, bilo na utakmicama, ili proslavama u Italiji, a godine života u Italiji uticale su i na njegov način oblačenja, iako bi sigurno imali šta da kažu i oni koji nisu zagovornici kombinovanja sportskih patika i odela, ali Miha je spreman na rizik i u modnom stilu i gradi svoj pravac i oblači se u skladu sa onim kako se oseća i voli.

Tokom pitanja o modi, provuklo se i jedno o njegovoj velikoj kolekciji dresova, pa je upitan i da izdvoji omiljeni.

- Imam beskonačno dresova, jer su i moja supruga i deca strastveni, tako da sam uvek u karijeri razmenjivao dresove sa velikim šampionima, kao što sam ih tražio i od mojih igrača takođe. Imam dresove sa potpisima i posvetama od Maradone, Kristijana Ronalda i mnogih drugih. Na primer, Niko Domingez je ove godine otišao u reprezentaciju Argentine i zamolio sam ga da mi donese Mesijev dres.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ako me, pak, pitate koji dres me najviše dotiče i uzbuđuje, kažem vam da je to uvek onaj iz Crvene zvezde, jer je to tim mog srca, sa kojim sam osvojio titulu prvaka sveta i Evrope. Na čisto estetskom nivou, sa druge strane, reći ću vam da je najlepši onaj iz Sampdorije.

Opisao je Mihajlović zatim i svoj modni stil, a otkrio je i da odeću unapred priprema za celu nedelju.Siniša Mihajlović, FK Crvena zvezda

Siniša Mihajlović u Bariju pred meč u finalu KEŠ-a; Foto: MN Press

- Moda me je uvek fascinirala, uvek sam se trudio da se oblačim u korak sa vremenom. Volim da budem dobro obučen, to čini da se osećam prijatno i dajem veliku važnost odeći i načinu na koji predstavljate sebe. To nije samo strast, ja sam javna ličnost i verujem da ljudi koji su u javnosti moraju da se predstave na određeni način. Očigledno je da volim da obučem trenerku ili šorts, da bi mi bilo udobno, ali u javnosti zaista želim da se oblačim kako najviše volim.

- Veoma sam oprezan kako se oblačim, možda i previše. Odeću najčešće pripremam za celu nedelju, od ponedeljka do nedelje, sa svime što je deo toga, od cipela do šešira, tada takođe imam spremne i zamene ako pada kiša ili bude veoma hladno, ali već znam kako ću da se obučem.

Stil mu se godinama menjao, pa je nekada bio više ljubitelj kravata i košulja, dok sada preovladava ležeran stil.siniša mihajlović

Siniša Mihajlović u majici i s kapom na glavi tokom meča Bolonje; Foto: Tanjug/Ap

- Išao sam obrnuto, u smislu da sam se kao mladić uvek nosio jaknu i kravatu, sada se vremenom oblačim na sve mlađi način. Sada više ne volim košulje i kravate, više volim majice, prsluke i rolke. I dalje nosim košulje i cenim ih, ali na drugačiji način više ne nosim bele, već radije one od teksasa ili one teške zimi. Ne volim više da budem previše klasičan kao u dvadeset ili dvadeset pet.

- U to vreme sam imao svog krojača za odeću, sada više volim da variram različite marke i različite vrste proizvoda, volim da budem originaln, ali bez previše napornih stvari, s druge strane moram da nosim odeću koja odgovaraju mojoj ličnosti i mom poslu. Volim da obogatim odeću nekim ličnim pečatom, to sam uvek činio, možda cipeom, patikom ili kapom.

Cipele su mi očigledno veoma važne. Jako volim satove i kape, posebno Stetson ravne kape. Što se tiče cipela, one su prilično raznovrsne, kao i u ostatku garderobe. Često koristim "Church", posebno one sa efektom zastarelosti., zatim patike, pre svega Balensijaga i Najk. Imam nekoliko "Of-White", ali takođe veoma volim i "Dunks" - opisao je omiljene modele i marke obuće Mihajlović.

Pričao je Miha i o tome kako voli da njegova ekipa na utakmice uvek dolazi u formalnoj klupskoj odeći, a jedan od razloga je da mu se to svidelo iz komunističke Jugoslavije.Siniša Mihajlović, FK Crvena zvezda

Siniša Mihajlović iz mlađih dana; Foto: MN Press

Moji momci uvek dolaze u formalnim uniformama na utakmice, bilo da su to mečevi kod kuće ili u gostima. To je takođe nešto što daje ideju o ujedinjenju grupe. Odrastao sam u komunističkoj zemlji u kojoj su svi izgledali kao vojnici - igrači. Priznajem da postoji mnogo stvari koje mi se nisu svidele i ne sviđaju u zemlji u kojoj sam odrastao, ali svidela mi se estetska strana. Daje mi predstavu o kompaktnosti.

Istakao je i da često nosi i cipele i patike koje su nekoliko brojeva veće, kako bi iste mogao da menja sa decom.

Moja deca me savetuju, uvek sa njima gledam cipele. Nosim 42, ali volim da nosim cipele nekoliko većih veličina, pa čak i patike uzmem 44 ili 45, pa ih nose i moja deca i razmenjujemo ih.

(Telegraf.rs)