Očekujem dobar meč, taktički sa obe strane

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je pred meč protiv Crvene zvezde, da beogradski klub ima ozbiljan kvalitet.

On je istakao i da je njegova ekipa pokazala da s pravom pretenduje na sam vrh tabele ABA lige.

"Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, posle svih dešavanja oko koronavirusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem je trebalo da budemo duže zajedno. Ipak, u mini ciklusu od tri dana napravili smo dobar posao pred dva važna meča za nas", rekao je Mijović.

Košarkaši Budućnosti gostuju u nedelju 6. decembra Crvenoj zvezdi u utakmici devetog kola ABA lige.

"Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubedljivim pobedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takođe pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obe strane", rekao je Mijović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da očekuje težak meč u Beogradu.

"Želimo pre svega da ovaj niz teškog rasporeda mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo", rekao je on.

Utakmica između jedine dve neporažene ekipe u novoj sezoni regionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog slučajeva koronavirusa u svom timu) igra se u nedelju u hali "Aleksandar Nikolić" od 18 časova.

B92