“Očekujem bar 40.000 ljudi”

„Voždovac želi da igra fudbal, ali znamo im vrline i mane“, poručio trener crveno-belih

Sa Marakane se vidi ciljna ravnina. Delovalo je tokom zimske pauze, u jednom trenutku, da je za Crvenu zvezdu sve izgubljeno i da će se pehar namenjen najboljem timu u Srbiji preseliti u Humsku.

Uspeli su crveno-beli da ozbiljan deficit pretvore u plus, ostao je samo još jedan korak.

Crvena zvezda sutra od 18.30 časova dočekuje Voždovac, s verom da će pobedom zaokružiti odličan period sezone i nastaviti žetvu trofeja. Staviti obe ruke na 33. titulu šampiona države.

Oni žele da igraju fudbal ko god da je protivnik, bilo da su domaćini ili gosti. Dva puta smo se susreli sa njima, znamo im vrline i mane, ali isto tako smo svesni da ćemo igrati kod kuće pred 40 hiljada ljudi. Spremni smo u potpunosti za meč. Da li bih doveo nekog iz Voždovca u Zvezdu? Radije bih zadržao ove igrače koje treniram“, poručio je trener crveno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Navijači spremaju žurku, ali je temperamentni stručnjak svestan da mora da zadrži dozu opreza.

„Zvezda je uradila fenomenalnu stvar sa barjacima da se vratimo nekoliko godina i decenija u prošlost i siguran sam da će to biti mnogo lepo. Ne mogu da se odlučim koja kombinacija boja mi se sviđa, ali ću da kupim svaki kako bi mi ostali za uspomenu“.

Ostao je Stanković zakopčan kada je u pitanju taktika za možda i odlučujući prvenstveni meč.

„Dosta puta smo pričali o sastavima, ali ne bih detaljnije ulazio u to. Znamo naš cilj, još u januaru smo rekli da imamo 16 utakmica - 16 finala, tako da izvešćemo najjači tim, kako fizički, tako i mentalno. Nema razloga da bude drugačije sutra i da odstupimo od toga. Spremam utakmicu po utakmicu i to da li je jedan, dva, tri ili četiri špica, nama nije menjalo mnogo toga, jer znamo šta nam je činiti. Svesni smo da utakmica traje 90 minuta i da moramo da budemo pravi u svakom trenutku.“

Lep period u taboru srpskog šampiona ukrasio je poziv Strahinje Erakovića u A tim Srbije.

To je širi spisak. Da ne bude od prevelikih očekivanja - preveliko razočarenje. Videćemo šta će naš selektor izabrati, za koje će se igrače odlučiti u ovim čudnim terminima. Oni koji budu igrali Ligu nacija, neće imati ni dan odmora, a videli smo reakciju trenera Liverpula - Jirgena Klopa šta mislim o tim letnjim terminima, gde će svi oni koji budu sa reprezentacijom, morati direktno da se jave na pripreme. Onda je na nama trenerima da to amortizujemo, jer je sezona bila veoma iscrpna, a mi ćemo odigrati 56 utakmica“.

 Otkrio je Stanković i za koga je navijao u finalu Lige Evrope.

„Bila je dobra utakmica, pravo čvrsto finale. Ako me pitate da li sam navijao da izgubi Rendžers - zaista nisam, ali sam navijao za Filipa Kostića, jer je reč o momku koju ima fenomenalnu sezonu. Na kraju je trofej zasluženo otišao u Frankfurt“.

Mozzartsport.com