OBRT! Lesor je isplaćen u celosti?

Po dolasku na Mali Kalemegdan, Matijas Lesor je potpisao trogodišnji ugovor. Ali je već posle prve sezone usledio rastanak

U utorak veče na sajtu FIBA, u delu gde se objavljuju odluke Arbitražnog tribunala, osvanula je informacija da je Matijas Lesor dobio tužbu protiv Crvene zvezde u kojoj je potraživao četiri plate od po 25,000 evra iz sezone 2017/18, kao i bonus od 2,500 evra za osvojeno Prvenstvo Srbije.

Kako stoji u obaveštenju, pored pomenutog duga od 102,500 evra, crveno-beli svom nekadašnjem centru moraju da isplate i 10,375 evra na ime troškova arbitraže i za takse.

Bilo je to, blago rečeno iznenađenje, za sve u trofejnom klubu, posle koga je usledio oštri demanti.

- U ime KK Crvena zvezda mts ovim putem demantujem obaveštenje koje je objavljeno na sajtu FIBA BAT 05.05.2020. godine u večernjim časovima, u kome se navodi „da je KK Crvena zvezda navodno izgubila spor i da je naš klub dužan da isplati zaostala primanja i premije francuskom košarkašu Matijasu Lesoru.” KK Crvena zvezda mts je još 2018. godine sporazumno raskinuo ugovor sa francuskim košarkašem, a tokom proleća 2019. u potpunosti i izmirio po utvrđenoj dinamici sva dogovorena dugovanja Matijasu Lesoru, o čemu je 12.06.2019. bio obavešten i predstavnik FIBA Bendžamin Šindler od strane menadžera igrača Miodraga Miška Ražnatovića – poručio je Igor Vujčin, portparol crveno-belih.

Ističući da za sve navedeno, Crvena zvezda ima i svu neophodnu dokumentaciju kao nepobitan dokaz, u poruci se dalje kaže:

- Ko je i zašto, baš sada i u vreme pandemije virusa Kovid-19 plasirao ovu potpunu neistinu ostavljamo javnosti da proceni, ali je neverovatno da se ovakav „propust“ slučajno ili ne, događa FIBA (organizaciji koja sebe smatra ozbiljnom), i to ne prvi put kada je u pitanju Crvena zvezda.

Po dolasku na Mali Kalemegdan, Matijas Lesor je potpisao trogodišnji ugovor. Ali je već posle prve sezone usledio rastanak.

Navijačima nije ostao u dobrom sećanju sećanju zbog promašenog zicera za pobedu u trećem meču finalne serije ABA lige, koji se igrao u Podgorici.

Bio je bio jedan od prelomnih trenutaka u šampionskoj trci u kojoj su crveno-beli ostali bez titule i mesta u Evroligi. Francuski centar se potom preselio u Unikahu, a sada je član Bajerna.

Sportski žurnal