“O’Brajant je srušio hemiju”

O’Brajant je srušio hemiju

Crvena zvezda se i igrom i rezultatski obrukala u Laktašima protiv Igokee, ispostavilo se i da je to bila prva utakmica na klupi novog-starog trenera Dejana Radonjića, koji je, ako pre to nije znao, video sve slabosti svoje ekipe u samo 40 minuta igre.

I psihološke, i taktičke, i tehničke.

Bio je to najteži poraz Zvezde u ABA ligi pod njegovim vođstvom, a i prvi sa 20 ili više poena razlike u regionalnim okvirima još od marta 2012. godine i gostovanja Makabiju u Tel Avivu kada je konačni rezultat glasio 101:66.

Za Radonjićevog vakta Zvezda je doživela i jedan teži poraz od ovog u Laktašima, u finalu Superlige juna 2013.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Partizan je pobedio sa 28 poena razlike (82:54).

Igokea je bila blizu da nadmaši Himkijev učinak u Moskvi pre više od četiri godine, kada je u Evroligi pobedio sa 38 poena razlike (91:53)… Uz opuštanje i uvođenje rezervista razlika se smanjila sa maksimalna 33 poena (82:49) na konačnih 20 (85:65).

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović još jednom se na svoj uobičajeni način obratio javnosti, ili kako on to voli da kaže „zvezdaškoj javnosti“ gostujući u jutarnjemj programu Prve TV. On se „našalio“ da je olakšavajuća okolnost što su i Klipersi izgubili 51 razlike od Dalasa, ali i objasnio zašto je došlo do smene trenera, i umesto Saše Obradovića dovedem Dejana Radonjića.

„Pokazalo se da smo morali da povučemo potez koji je neočekivan. I za mene je bio neočekivan, jer sam očekivao da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena hemija, samopouzdanje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O’Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore“, rekao je Čović.

Intrigantno je da je među igračima koji su poremetili „hemiju“, pomenuo i O’Brajanta, koji je još uvek član ekipe.

Danas.rs