Obradović u neverici: Prvi put za 27 godina karijere ostao sam bez reči u svlačionici

Najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović kaže da mu se prvi put u karijeri dogodilo da u svlačionici nije znao šta da poruči svojim igračima.

Fenerbahče je u Beogradskoj areni odigrao jednu od najlošijih evroligaških utakmica u poslednjih nekoliko godina, za šta je, između ostalog, bila zaslužna i sjajna igra Crvene zvezde u odbrani.

Ipak, turski gigant je očigledno platio ceh loše pripreme za sezonu, prouzrokovane brojnim povredama i odsustvom igrača zbog reprezentativnih obaveza.


"Pošteno da vam kažem mnogo više me je iznenadio moj tim, nego Crvena zvezda. Ja sam čovek koji uvek polazi od sebe, mislim da je ovo slika ekipe zbog koje moram da se zapitam kao trener i uvidim neke greške. Ušao sam u svlačionicu i prvi put za 27 godina trenerske karijere nisam mogao da izgovorim nijednu reč. Najveća je moja odgovornost. Ja ću morati da analiziram utakmicu i greške zajedno sa svojim pomoćnicima. Imali smo izuzetno loš pripremni period. Kao što sam rekao, počeli smo da igramo utakmice bez treninga. Ne mogu da se žalim na njihovu želju, jer svi vredno treniraju, zbog toga mi je žao ove slike, jer je na treninzima bilo bolje. Ali jedno su treninzi, a utakmica nešto sasvim drugo. Sreća pa je tek početak sezone, moramo pre svega da pokažemo sebi, a onda i drugima da ovo nije realna slika. Ostaje da se vidi koliko će nam trebati vremena i koliko ću morati psihološki da radim sa nekim igračima kioji su pali", poručio je Obradović.

Naravno, srpski strateg je pohvalio sve ono što je večeras uradila i ekipa Milana Tomića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


"Naravno, taktički odlično pripremljena utakmica, sve pohvale za MilanaTomića. Reakao sam da Zvezda može da se bori za Top 8, ali to će biti jako teško, jer svaka ekipa isto želi. Kada biste pitali svakog trenera u Evroligi, on bi vam rekao da ima želju da se bori za ulazak među osam najboljih. Za to će se boriti i Zvezda, koja ima odličan tim".

De Kolo je jedini igrač koji je bio na visini zadatka kod gostiju. Biće veliko pojačanje za ovaj tim.


"Svi znamo kakav je igrač. Sad je to ona priča o igračima, kada si pravi igrač onda se uklopiš za dva dana. Nisam se video sa njim praktično, isto je dobio sedam dana kao i ostali, da bude sa porodicom.Imali smo "medija dej", posle dva dana treninga je odigrao derbi sa Efesom".

Štimac je ubacio jedan poen, ali je svojim odnosom prema treninzima zaslužio da bude u ovom timu.


"Štimac je trenirao s nama, u situaciji o kojoj nisam mogao ni da sanjam, a to su problemi sa Lovernjom i Veselijem.On je bio logičan izbor jer je prošao cikljus treninga. On je izvanredan momak, žao mi je što nije odigrao dobro večeras. On će uvek prvi da krene od sebe, ali zatvorićemo se u salu i raditi. Nadam se da će i on i svi ostati igrati na znatno višem nivou", poručio je Obradović i potom napomenuo da ima odličan odnos sa svim ljudima u Crvenoj zvezdi, počevši od predsednika Nebojše Čovića.

FotoMN press