Obradović frustriran istim greškama njegovih igrača

Trener košarkaša Crvene zveze Saša Obradović nije hteo da traži alibi za poraz svog tima od Real Madrida u osmom kolu Evrolige

Zvezda je poražena od Reala sa 73:67 u Pioniru, iako je imala šansu da posle preokreta i vođstva 65:64 ipak pobedi teškog rivala.

Crveno-beli su rano krenuli da napadački rešetaju poenima Džordana Lojda i trojkama i imali su 21:8 u prvoj četvrtini, dok su na drugoj strani promašivali Trej Tompkins i saigrači.

Stvari su se preokrenule u nastavku, a Real je došao do pobede.

- Čestitam Realu, zaslužili su na kraju da dobiju. Rekao bih da smo posle sjajnog početka, odigrali naivno u drugom poluvremenu. Napadački nismo kretali loptu kao u prvom, odbrambeno smo poklanjali neke stvari.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- U trećoj smo pričali da bi trebalo da igramo drugačije, da budemo strpljivi, da ne padamo na njihov kvalitet i da ih ne precenjujemo. Dobro je da nismo prestali da igramo, imali smo šansu, neke trojke su dali na isteku napada, više bih možda hteo od svog napada, ali bi trebalo da budemo pametniji - rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Analizirajući tok meča, Obradović žali za nekim odlukama svojih igrača u napadu, gde je Real mnogo bolje reagovao.

- Prvo i osnovno, Real je uvek favorit, ne treba to zaboraviti. U nekim momentima kad je teško prave dobre procene. Kad vidiš Real u nekim prošlim utakmicama, to nije na ovaj način i na ovom nivou odbrambene utakmice koji su igrali. Osim toga, imali su i više vremena da se malo spreme i osveže. Jasno je da će biti drugačiji Real, što se videlo u poslednjih nekoliko utakmica - istakao je Obradović.

Zvezda je imala nekoliko šansi da prelomi meč u svoju korist, najpre kada je dopustila Realu da se vrati brzom serijom u prvoj četvrtini, a onda i novim padom u trećoj.

- Mene boli što padamo u više faza kad se utakmica lomi. Himki je bila u jednoj fazi, Bajern je bio sam kraj utakmice, ovo na početku treće četvrtine. Da bismo pobeđivali velike rivale, ne smemo da dozvolimo padove na taj način. Pad u trećoj četvrtini, ako smo pričali o tome, a u svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano, ništa se od toga nije dogodilo. Naprotiv.

- Počeli smo da pravimo neiskusne greške. Ne znam da li je bilo 15:0 ili nešto manje od toga, ali nismo uspeli da napravimo nijedan faul. To nam se već dešavalo, a ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovakvom nivou. Naučili smo iz Bajerna kako treba da se pravi faul, a to nismo ni sada uradili. Davali smo neke lake pasove, nismo ih realizovali da bismo došli u završnicu koja bi nama odgovarala.

On smatra da je više neiskustvo nego umor dovelo do ovakvog epiloga jer kaže da se tačno vidi kako to rade iskusniji igrači iz Reala.

- Ekipa je u dobroj fizičkoj kondiciji, glavni igrači su svi dobro trenirali osim Džonija O'Brajanta, bez obzira koliko si umoran, nisi na početku treće četvrtine kada se razlika stvorila. Falilo je discipline - kaže Obradović.

Trener Zvezde smatra da je Real u pojedinim situacijama bio povlašćen od strane sudija, ali dodaje i da se takve stvari zaslužuju i igračkom reputacijom i statusom.

- Ipak bih se više fokusirao na ono što mi nismo radili - istakao je Obradović.

- Obično se tako dešava. Koa što sam i rekao. Na to možeš i ne moraš da imaš uticaj, ali neke one na koje možemo da imamo uticaj, to i moramo da uradimo - pravi razliku trener crveno-belih.

Telegraf.rs