“Obećavam, bićemo jači na leto”

“Zadovoljan sam, svi su videli da je bolja ekipa ispala”, poručio sportski direktor crveno-belih

Eho aplauza više od 47.000 ljudi sa stadiona Rajko Mitić se i dalje čuje. Prepričavaju se šanse Milana Pavkova, Miće Ivanića, Ohija, vanserijske intervencije Alena Megregora.

Ali kada i ti utisci prođu, ostaće gorka realnost. Crvena zvezda je završila evropsku priču za ovu godinu.

I sasvim je normalno što se osećanja mešaju u Ljutice Bogdana ovog jutra. Ima tuge, razočaranja, ali I ponosa, jer je kao retko kada narod otišao kući zadovoljan.

Crvena zvezda je igrala i napadala, stvarala I promašivala šanse, demonstriravši evropsku zrelost kao posledicu petogodišnjeg kontinuiteta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ali znaju odgovorni sa Marakane da ne postoje slavni porazi, odnosno da će sve resurse morati da sada stave u službu osvajanja titule. Bez toga Evropa, pa i Rendžers neće imati pravu vrednost.

“Zadovoljan sam jer kada se sve sabere iz ove dve utakmice, svi su se složili da je ispao bolji tim. Odlučio je previsok rezultat prvog meča. Ima mnogo detalja. Na kraju smo u drugom poluvremenu bili primorani da jurimo dva gola, i da se previše trošimo. Negde je bilo i logično da iz te silne ofanzivne igre prođe jedna kontra. Na kraju je i prošla”, sumira utiske za Mozzart Sport sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Postoji i druga strana mišljenja. Deficit iz Škotske primorao je crveno-bele da pokažu najlepšu stranu, odnosno dokažu svima da je moguće iz totalne ofanzive tražiti prolaz protiv tima kojije dao šest golova Borusiji.

“Lepo je to sve izgledalo. Ušli smo tako u meč, jer smo znali da će doći 50.000 dobro raspoloženih ljudi. Naša je obaveza bila da žestoko napadamo i jurišamo. Bilo je dosta situacija za kojima žalimo. Svi su već apostrofirali šanse Pavkova, Ohija, odličan šut Pičinija. Bilo je mnogo detalja. Žao mi je posebno zbog one ofanzive sa početka drugog poluvremena. Moglo je da bude sve drugačije”.

Na kraju je Crvena zvezda donekle zadovoljila pravdu I došla do sedme evropske pobede u ovoj sezoni. Čisto da utisak bude još lepši.

“Moram da budem zadovoljan. Najdalje smo otišli u Evropi u poslednjih 30 godina, što je fantastičan rezultat. Ali nije u pitanju samo rezultat. Najviše mi se sviđa način na koji smo se prezentovali u Evropi. Naša je obaveza da se stalno podižemo. Utakmice protiv Rendžersa su pokazale da smo u tome uspeli. Zaslužuju čestitke igrači i trener Dejan Stanković”.

Nije hteo Mrkela o pojedincima, ali je oči napunio performans Strahinje Erakovića.

“Volim najviše o timu. Kada tim igra dobro – ja sam zadovoljan. A kada me već pitate konkretno, reći ću da smo ponosni. Erak je dečko iz naše škole, pokazao je da je izrastao u vrhunskog štopera. Dakle, da ponovim: on je već sada vrhunski štoper”.

Svestan je Mrkela da će očekivanja javnosti sada biti još veća.

“Uvek je tako u Zvezdi, I kada sam bio igrač nosili smo se sa sličnim stvarima. Zvezda je takav klub, prilično zahtevan. Ali sve ukazujemo da smo ponovo porasli. Malo, ali da smo porasli. To ne može niko da nam oduzme”.

Kratkoročan cilj je jasan, osvajanje titule. Ali mora Mrkela jednim okom da gleda ka letu.

“To šta nas očekuje na leto zavisi od mnogo stvari. Ali generalni plan je jasan. Želimo da budemo jači nego danas. I bićemo jači, u to ne sumnjajte”.

Dakle, to je obećanje navijačima?

“Tako je, ovo je obećanje”.

Mozzartsport