Novo pojačanje u Crvenoj zvezdi

Crveno-beli jačaju mlađe kategorije

KK Crvena zvezda nastavilja sa angažovanjem talentovanih mladih igrača, a još jedan perspektivan košarkaš stigao je na Mali Kalemegdan.

U pitanju je Pavle Mišić, momak rođen 2005. godine, koji je reprfezentativac Srbije i dosadašnji član OKK Junior iz Niša. On je potpisao u ponedeljak višegodišnji stipendijski ugovor sa KK Crvena zvezda

Pavle je visok 209 centimetara igra na poziciji krila i poput njegovih prethodnika i budućih saigrača, jedan je od najtalentovanijih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Član je reprezentacije Srbije za igrače do 15 godina.

- Crvena zvezda je u prethodnih 15 dana potpisala i višegodišnje ugovore sa Topićem, Vudragovićem, Gagićem i Gačićem (svi rođeni 2005. godine) a dolaskom Pavla Mišića (za koga su tokom prethodnih meseci, kao i kod Gačića bili zainteresovani najveći španski klubovi)  klub je uradio veliki posao u ojačanju mlađih selekcija KK Crvena zvezda - navodi se na sajtu Zvezde.

Mišić je u izjavi za sajt kluba poručio da je potpis ugovora sa zvezdom velika čast za njega i njegovu porodicu, kao i da ga čeka veliko dokazivanje.

Ovo je velika čast za moju porodicu i mene, ne potpisuje se za Crvenu zvezdu svaki dan. Ali ovim ništa nije gotovo, nego je tek početak! Očekuje me veliki posao, mnogo rada, treninga, puno dokazivanja. Uzor i neko na koga se ugledam i ponašanjem na terenu, i van njega je Nikola Mirotić, sjajan čovek i veliki igrač.

- Sada se radujem svemu što dolazi u Crvenoj zvezdi, svakako će mi biti lakše i zbog toga što većinu momaka koji igraju, ili koji su poput mene stigli u klub prethodnih dana, znam i iz reprezentacije. Sada je pred nama veliki posao, zajednički treninzi, utakmice… Mnogo sam srećan zbog današnjeg dana, ali i svestan da je ispred mene dug put i sada je sve na meni - rekao je Pavle Mišić prilikom potpisa ugovora sa KK Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)