NOVI REKORD: Milojević postavio novi rekord kao trener Crvene zvezde (FOTO)

Prethodni vlasnici rekorda bili su igrači koje je sa klupe u jesen 2005. godine predvodio čuveni Italijan Valter Zenga.

Rekordi se postavljaju da bi se „rušili“, a jedan je okovečen sinoć posle poede Crvene zvezde nad Napretkom (3:0). Na istorijski dan i 27 godina od osvojene svetske titule u Tokiju, kada su nastupali Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Siniša Mihajlović, ova generacija je u sezoni za pamćenje došla do rekorda. Deset pobeda iz deset utakmica na domaćem terenu.

Niko ove jeseni nije mogao da zaustavi crveno-belu mašineriju koja je posle 13 godina sa prvog mesta „pomerila“ generaciju iz 2005. godine, koju je sa klupe predvodio legendarni Italijan Valter Zenga. Sada je „pehar“ kod Vladana Milojevića i igrača aktuelne ekipe.

Na njohovom putu su još neki ciljevi, a prvi da postanu tim koji u šampionatu nije izgubio u kalendarskoj godini i da pokušaju da sruše rekord čete Slavoljuba Muslina, koja 2000. godine nije izgubila 52 meča u nizu (za sada su na koti 48) i do kraja ovog dela domaće sezone čeka ih samo gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu.

Statistika je često kao bikini, nekad puno otkriva, a često i ne, mada ovo je samo potvrda potpune dominacije Crvene zvezde na domaćoj pozornici i sledi već za dva dana poslednja poslastica protiv PSŽ na neosvojivoj tvrđavi zvanoj „Rajko Mitić“.

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: