NOVI POTPIS: Vratio se bivši Zvezdin kapiten!

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković danas se i zvanično vratio među crveno-bele posle okončanja igračke karijere, mada suštinski nije ni odlazio sa ''Marakane''-

Popularni Lune je imenovan za novog pomoćnika sportskog direktora Mitra Mrkele, a konkretno će biti zadužen za Zvezdinu filijalu - Grafičar.


Luković je danas potpisao ugovor, a u četvrtak će prisustvovati prozivci u Grafičaru i obratiti se igračima, koji će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

U dresu Crvene zvezde Luković je u dva ''mandata'' ukupno odigrao 148 zvaničnih utakmica i postigao 12 golova.

Sa crveno-belima je osvojio dve šampionske titule — 2006. i 2016. godine, kao i dva Kupa — 2002. i 2006. godine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Luković je u proteklom periodu od završetka igračke karijere pomagao u skautiranju fudbalera u kojima Crvena zvezda vidi budućnost, a sada je dobio i mesto pomoćnika sportskog direktora.
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Tim povodom je za klupski sajt izjavu dao i njegov nadređeni, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.''Uvek znači pomoć nekoga ko dobro razume suštinu Crvene zvezde. Luković je proveo mnogo godina u Zvezdi kao igrač, a prethodnih nekoliko meseci i kao skaut kluba.
Njegov novi posao u klubu jeste da bude moj pomoćnik zadužen za ekipu Grafičara.
Obim posla je veliki tako da ono što ja radim u prvom timu on će raditi u Zvezdi B. Imam iskustvo rada u Crvenoj zvezdi, OFK Beogradu i u reprezentativnim selekcijama tako da verujem da ću mu nekim savetima sigurno pomoći'',
 izjavio je Mrkela.