Novak šokirao novinare nakon osvojenog Vimbldona, pogledajte šta je rekao za US Open

Đoković sumirao utiske posle sedme vimbldonske titule

Šampion Vimbldona Novak Đoković održao je konferenciju za novinare gde je pričao o trijumfu na Vimbldonu, podršci koju je osetio od navijača, kao i potencijalnom učešću na US openu.

Preplavljen sam srećom i radošću odavde do meseca. Osetio sam podršku i ljubav publike danas. Srećan sam zbog toga. Australijan open je mesto gde se osećam najkomfornije, ali Vimbldon postaje sve bliži - pričao je Novak o tome kako dobija sve veću ljubav od strane publike na Vimbldonu.

Istakao je da mu je Kirjos pravio problem servisom, koji je bio jako težak za čitanje.

- Bilo je jako teško da mu čitam servis. I prvi i drugi. Dodavao je dodatan pritisak. Bilo je frustrirajuće nekoliko puta kada vidim samo kako lopta proleće pored mene. Ali bio sam solidan sa druge strane terena. Server je bio tu na vreme, drugi servis je mogao da bude bolji. Brejk u trećem setu je bio veliki trenutak. Osetio sam da se ne kreće tako dobro u četvrtom kao što je bilo do tada. U tajbrejku sam uspeo da mu čitam servis, terao sam ga da igra dodatne udarce. Znao sam da je pribranost jedan od ključnih elemenata. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pričao je Novak i o teškom momentu posle Australijan openu, kada se nekoliko meseci nije dobro osećao.

- Nisam se osećao dobro u prvih nekoliko meseci godine generalno. Mentalno i emotivno. Svhatio sam da moram da budem strpljiv.  Vimbldonski trofeji su došli u nekim krucijalnim momentima mog život i karijere, kao u 2016. godini posle operacije lakta. 

Ističe Novak da je i dalje motivisan da se takmiči sa mlađim teniserima.

Želim da održim telo zdravim i da nastavim da budem motivisan i da se takmičim sa ovim mladim momcima.

Nada se da će dobiti dobre vesti iz Amerike kada je u pitanju igranje na US Openu, ali je otkrio i da je spreman na radikalnu odluku, odnosno da ne igra uopšte do završnog Mastersa, gde bi trebalo da se kvalifikuje automatski osvajanjem Grend slema, ukoliko do kraja godine ne ispadne iz Top 20.

Idem na odmor nekoliko nedelja. A zatim, željno čekam neke dobre vesti iz SAD. Voleo bih da igram. Ukoliko se to ne desi, moraću da razmislim o svom rasporedu. 

Da budem iskren, sumnjam da ću ići i juriti poene. Kako sam razumeo od mog agenta danas, osvajanje Grend slema bi se kvalifikovalo za ATP finale, osim ako niste u top 20. Sa do sada osvojenim poenima verujem da ću biti u prvih 20. Pretpostavljam da imam dobre šanse da sam već na ATP finalu. Neću se opterećivati zaista da moram da idem i igram turnire da dobijam bodove.

- Videću, ne osećam zaista nikakav pritisak ili potrebu da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile u poslednjih nekoliko godina za mene. Postigao sam rekord kao istorijski broj 1 po broju nedelja za koji sam radio čitav život. Sada je to urađeno i završeno, dajem prioritet Grend slemovima i velikim turnirima i gde želim da igram i gde se osećam dobro. Još nisam pričao o rasporedu sa Goranom. Moramo da vidimo prvo vesti iz Amerike, da li će se dogoditi ili neće, onda će od toga zavisiti. Može se desiti da to budu Lejver Kup i Dejvis Kup, volim da igram za svoju zemlju. Pokušaću da budem deo toga. To su veliki, da tako kažem, turniri koji su mi sada na mislima.

- Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da dobre vesti za mene mogu da budu da se ukine obaveza da budete vakcinisani da uđete u SAD, ili ako je moguće da se dobije izuzeće. Ne znam, mislim da izuzeće nije realno. Ne znam, nemam mnogo odgovora na to. Mislim da je samo da li će da ukinu ili ne na vreme da mogu da uđem u SAD.

(Telegraf.rs)