NOVAK GAZI SVE REDOM! Đoković pobedio Hrvata i plasirao se u čevrtfinale US Opena, evo ko ga čeka

Ponovo je pokazao da su godine samo broj. Ponovo je bio na visini zadatka kad god je to bilo potrebno.

Ponovo je napao protivnika onda kad je čovek prekoputa njega bio najviše ranjiv. I ponovo je pobedio.

Možda previše ponovo za najboljeg tenisera u istoriji tenisa, ali to moramo da ponavljamo i da slavimo njegove uspehe.

Novak Đoković je održao lekciju, a Borna Gojo je bio marljiv učenik. Sa 3-0 po setovima (6:2, 7:5, 6:4) Srbin se plasirao u četvrtfinale US Opena gde ga čeka Amerikanac Fric.

Đoković je prvi set počeo na sjajan način. Odmah je stavio do znanja Borni da ga čeka pakao od tenisa. I tako je bilo. Veoma je bio siguran sa osnovne linije, nije Novak dozvoljavao Goji da dođe do daha, a duge razmene nisu prijale hrvatskom predstavniku. 

Odlično je Srbin prepoznao kada da napadne, što je zapravo bilo svaki put kada je Hrvat imao loš servis. Jednostavno, Đoković je sa daleko većim samopouzdanje, a pre svega kvalitetom, pokazao šta želi, a to je brza pobeda bez mnogo mučenja.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nije bio lak drugi set za Novaka. Samim tim što je Borna uzeo brejk u prva dva gema, jasno se videlo da želi da napadne. Ipak, imao je problem samo u tome što je prekoputa njega bio Đoković. Srbin je odmah vratio brejk, nije želeo da dozvoli iznenađenje, pa je tako Goja mogao samo da čeka šansu. Nije je bilo. 

Iako se očekivalo da Novak bude taj koji diktira tempo, na momente je prepustio rivalu da igra. Međutim, kad je trebalo, tad je Đoković bio jači od svega. Osetio je momentum za napad, a onda sa jednim brejkom i sigurnim servisom osvojio i drugi set protiv raspoloženog, ali još uvek nedoraslog rivala.

Na kraju je Novak ostvario 85 pobedu na US Openu nakon odličnog trećeg seta. Nije mogao ništa Borna, iako se trudio. Marljivo je upijao sve što je profesor Đoković pokazivao na terenu. Ipak je Srbin daleko iznad hrvatskog predstavnika, što se i videlo mnogo puta do sada.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Tejlora Frica.

Sportal.rs