Novak će dobro naplatiti mučenje u AUSTRALIJI! Evo koliko novca treba da dobije

To je u obrazloženju presude poručio i sudija Entoni Keli

Novak Đoković je dobio prvu rundu pred sudom u Australiji, a sva je prilika da će najbolji teniser sveta dobro naplatiti višednevno mlatretiranje od strane lokalnih političara koji su mu bez ikakvog osnova ukinuli vizu za ulazak u Melburn.

Prema rečima advokata Stevana Avramovića, ukoliko Đoković konačno pobedi na sudu, prva stvar na koju ima pravo jeste naplata troškova, kao što je u obrazloženju presude poručio i sudija Entoni Keli.

- Treba najpre da se naplate dosadašnji troškovi angažovanih advokata i suda. Prema sadašnjim informacijama, troškovi iznose oko 200.000 dolara. Tu su zatim i naknade štete i druge vrste vansudskih troškova, pa očekujem da će sve ukupno iznositi bar 500.000 dolara - rekao je advokat Avramović.

Prema njegovim rečima, šanse da se ponovo krene u proces i da Đoković ipak bude na zakoniti način proteran iz Australije su sve manje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Proces je već napola izgubljen za Vladu Australije. Istovremeno, nije došlo do novih saznanja koja bi bila na štetu Novaka Đokovića. To je dovelo tužioce u Australiji u lošu poziciju, naročito zato što se mišljenje javnosti okrenulo protiv njih. Ipak, slučaj nije ni malo lak i neozbiljan, već borba tek predstoji - kaže Avramović.

Prema rečima advokata, napravljen je veliki broj grešaka i "brljotina" od samog početka, koje sada moraju nekako da se isprave.

- Prvo, došlo je do lošeg tretmana prema jednom od najpoznatijih sportista na svetu. Novak ima sva prava da bude nezadovoljan i da želi nadoknadu štete jer je posle leta koji je trajao više od 24 sata bio zatvoren. Nije imao pravo da pozove advokate, da izlazi iz prostorije, prema nekim informacijama čak nije mogao ni na svež vazduh, dok nije imao ni redovne obroke. To su osnovna ljudska prava koja su ugrožena - zaključio je Avramović.

(Telegraf.rs)