“Normalno da sam hteo da šutiram kod drugog gola!”

Dvostruki strelac u meču sa Norveškom Sergej Milinković-Savić kaže da mu je namera bila jasna da šutira i postigne gol u 103. minutu

Sergejevom majstorijom, kada je lobom provukao loptu "kroz iglene uši" i pored golmana Jarštajna, Srbija je pobedila Norvežane 2:1 u polufinalu baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

- Hvala. Ja iskreno ne mogu da dođem sebi, što sam dao dva gola u teškoj utakmici, posebno drugi. Srećni smo svi, ali nas čeka još jedna utakmica sledećeg meseca - rekao je Milinković-Savić za Sport klub

Prvi pogodak postigao je u 82. minutu, drugi u 103. Prva situacija je bila zicer sa kojima se Srbija mučila tokom meča (promašaji Mitrovića i Đuričića), druga suvi talenat i hladnokrvnost.

Zbog toga je Sergej upitan da li mu je bila namera da šutira, ili da vrati loptu nekom na drugoj stativi.

- Normalno da sam želeo da šutiram jer sam bio u dobroj prilici, mislim da bi svaki igrač želeo isto, hteo sam da dam gol - kategorično tvrdi srpski vezista.

On je ušao kao izmena u 80. minutu, u trenutku kada su Norvežani već počeli da gube dah u odbrani i to se ispostavilo kao odličan potez Ljubiše Tumbakovića.

- Dobro, to je bila selektorova taktika da krenem s klupe i posle uđem, ispostavilo se da je sve kako treba i vraćamo se za Srbiju srećni i zadovoljni - zaključio je Sergej.

Telegraf.rs