NIŠTA OD TUŽBE! Zvezda isplatila ratu i penale italijanskom klubu

Leće dobio novac

Više od godinu dana posle transfera, Crvena zvezda je platila obeštećenje Lećeu za italijanskog ofanzivca Filipa Falka.

Lokalni mediji u Lećeu prenose da je Crvena zvezda juče izvršila uplatu kompletnog obešetećenja koje iznosi 1.500.000 evra, a da je italijanski klub dobio i dodatni novac na ime penala zbog kašnjenja u unapred dogovorenoj dinamici uplate.

Međutim, ne navodi se koliko još novca je pripalo klubu sa juga Italije na ime penala.

Falko je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2021. godine kao kapitalno pojačanje. Ipak, kako se ceo svetski fudbal našao u finansijskim poteškoćama zbog pandemije korona virusa i smanjenih prihoda, tako je i Crvena zvezda kasnila sa isplatom Falkovog transfera.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Italijanski klub je posle šest meseci odlučio da ode pred organe FIFA i da administrativnim putem naplati potraživanja. FIFA tribunal je odlučio u korist Lećea, kasnije je pritisak stigao i od strane UEFA i Zvezda je pored obeštećenja morala da plati i penale.

Italijanski ofanzivac je od dolaska na Marakanu igrao na 35 utakmica i postigao je šest golova uz četiri asistencije. U većini mečeva (19) je ulazio sa klupe, dok je samo jednu utakmicu koju je počeo kao starter na kraju i završio na terenu.

Ugovor sa Crvenom zvezdom ga veže do leta 2023, a u prethodna dva prelazna roka je za njega postojalo interesovanje italijanskih i turskih klubova.

Mozzartsport