“Nisam zadovoljan! Opteretila me je pozicija u timu”

Moranje nikome nije donelo ništa dobro. Makar ne u fudbalu, posebno ne u Crvenoj zvezdi.

Međutim, Mirko Ivanić je ispucao svoj grejs period boravka u Ljutice Bogdana… Samo na mahove lakonogi vezista je pokazivao nivo igara iz Vojvodine i BATE Borisova, koje su mu pomogle da postane opsesija srpskog šampiona i sada već bivšeg šefa stručnog štaba.

Bilo jepriča o prilagođavanju, mentalitetu, čak i nepisanom pravilu da ne može da igra u tandemu sa bivšim kapitenom Markom Marinom… Kao i većina ekipe Mirko Ivanić je na novom početku.


Ovo je definitivno novi početak, nova krv u ekipi, tu je sada i mister… Radimo mnogo na taktici. Preda mnom je novo dokazivanje. Uvek je tako kada dođe novi šef, jer niko ne igra zbog starih zasluga. Ja ću se boriti za Marinovu poziciju“, poručio je u razgovoru sa izveštačima beogradskih medija Mirko Ivanić.

Ako je nešto dobro u razmišljanjima tihog momka iz Bačkog Jarka onda je to činjenica da realno razmišlja. Svestan je da bio daleko od svog nivoa.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Zadovoljan sam sezonom, ali svojom igrom nisam zadovoljan. Imao sam drugačiju ulogu, to nije tajna. Ali mogao sam mnogo bolje“.

Mada Crvena zvezda nije ni mogla da dobije mnogo više od bivšeg reprezentativca Crne Gore. Marin je imao tapiju na mesto organizatora igre, Ivanić je tokom kvalifikacija bio prinuđen da igra krilo.


Nije mi bilo prijatno. Razgovarao sam sa šefom o tome, ali gledao sam šta je najbolje za ekipu“.

Jeste igrao na visokom nivou za BATE Borisov i Vojvodinu, ali Crvena zvezda je bila nešto novo i drugačije u životu i radu Mirka Ivanića. Posebno što je bio dugogodišnja želja, a od takvih igrača navijači očekuju da puštaju kišu.


Nije me opteretilo. Svako ko dođe u Crvenu zvezdu nosi veliku odgovornost. Više me opteretilo što nisam igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Ja ću sada truditi da zauzmem Marinovu poziciju i pokažem da to mogu. Jeste rano“.

Bio je rani jul, Zvezda se spremala u Austriji. I namučila Zenit, sa Mirkom Ivanićem u glavnoj ulozi. Bila je to njegova ubedljivo najbolja partija u crveno-belom dresu.


Bilo pa prošlo… Niko ne može da vrati vreme. Nažalost, to je bila prijateljska utakmica… Ali imala je odjek u javnosti“.

I kada je bio daleko od glavne pozornice Mirko Ivanić nije želeo da napusti Crvenu zvezdu. Ili bar tako kaže.
Nisam razmišljao o odlasku ni jednog momenta“, zaključio je Ivanić.

Srpski šampion već sutra igra drugi meč na pripremama u Antaliji, a protivnik će mu biti skopski Vardar. Meč je zakazan za 15.30 po srpskom vremenu

Mozzart