“Nisam očekivao da me ovako ugoste i obraduju”

Počasni predsednik Zvezde bio je specijalni gost kluba u kojem je ostavio dubok trag

Veoma mi je drago štao sam bio gost mog nekadašnjeg kluba Bastije, oduševljen sam gostoprimstvom, a posebno su me dirnuli navijači koji su mi posvetili transparent na srpskom jeziku, izjavio je legendarni srpski fudbaler Dragan Dzajić.

Džajić je dres Bastije nosio od 1975. do 1977. godine, odigrao 56 utakmica, postigao 31 gol i ostavio dubok trag na Korzici.

Dobio sam poziv preko mog prijatelja, koji me je pozvao i pitao da li mogu da izvedem početni udarac na meču, s obzirom na to da je Bastija ušla u drugu ligu. Ne znam koliko su ljubitelji fudbala u Srbiji upoznati, ali Bastija je bila premeštena u petu ligu - rekao je Dzajić i dodao:

- Pre svega, oduševljen sam stadionom, velelepnim zdanjem koje je izgrađeno za 20.000 gledalaca. Organizacija na stadionu je izuzetna. Razgovarao sam sa predsednikom, mladim čovekom, koji mene sigurno ne pamti kao igrača, ali je bio vrlo ljubazan. Prvo sam otišao u klub i potpisivao sam majice sa svojim likom, zatim suvenire koji su mi donosili fanovi Bastije i znao sam da ću izvesti početni udarac. Pet minuta pre početka susreta, obukao sam dres i izveo sam udarac sa centra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bio je veliki aplauz njihovih najvatrenijih navijača koji se kao i Zvezdine "Delije" nalaze na severnoj tribini, naglasio je Džajić.

Posebno me je dirnulo kada sam pročitao jednu njihovu parolu na srpskom jeziku i na ćirilici koja glasi. "U Srbiji si legenda, a kod nas si divan deo naše istorije". Taj momenat ne mogu nikako zaboraviti. Zahvalan sam i predsedniku i rukovodstvu kluba što su me pozvali - kazao je Džajić.

- Izuzetno volim Korziku i ranijih godina sam odlazio tamo kod prijatelja. Međutim, sve ovo nisam očekivao, pogotovo ne u ovolikoj meri. Ja sam mnogo ranije zavoleo to ostvrvo jer je vrlo fino mesto i lepo za odmor. Ovaj izlet mi je veoma mio i presrećan sam kako je to proteklo.
Korzika, Bastija, to divno vreme, ostaće zauvek ugravirano u srcu velikana srpskog fudbala.

- Od svega što sam radio u životu, najviše sam voleo da budem fudbaler. Najlepše se osećam kad imam dres na leđima, ali naravno ne mogu sa 75 godina da igram fudbal. To su mi veoma drage uspomene, jer sam u karijeri nosio jedino dres Crvene zvezde i Bastije. Uvek sam se trudio da dam svoj maksimum, a koliki je on bio mislim da najbolje govori ono što sam doživeo na Korzici - istakao je Džajić.


(Telegraf.rs)