Nikola Jokić ostavio Srbiju u šoku “Ne razmišljam uopšte o reprezentaciji i Evrobasketu”

Jokić je poslednju utakmicu za reprezentaciju odigrao na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godini

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić govorio je za "Glas Amerike" o aktuelnoj NBA sezoni, ali i reprezentaciji, na koju, kako sam kaže, u ovom trenutku uopšte ne razmišlja.

Jokić je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre 2021. godine, a i pre samih kvalifikacija najavio je da neće biti sa reprezentacijom i u slučaju da se plasira u Tokio.

Srpski centar je propustio prethodno Evropsko prvenstvo 2017. godine u Istanbulu, kada je selekcija Saše Đorđevića osvojila srebro nakon poraza u finalu od Slovenije, a tadašnji razlog bio je ugovor vredan 150 miliona dolara.

Sada je istakao da ne razmišlja o predstojećem Evrobasketu, koji će naša reprezentacija igrati u Pragu i Berlinu, već da je fokusiran samo na sadašnjost.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ja ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Nekako pokušavam da se fokusiram na sadašnjost, a to kad dođe razmišljaću kad dođe.

Svetislav Pešić je najavio da će, baš kao i ostale potencijalne reprezentativce, obići Nikolu Jokiću, a on je i sam potvrdio da će mu selektor, zajedno sa Draganom Tarlaćem, doći u posetu.

Ipak, kako sam priznaje, zaboravio je tačan datum, ali je istakao da se raduje njihovom dolasku.

Najavili su mi se, sad sam, da budem iskren, zaboravio datum… Tarlać, koji je moj, da kažem Mačvanin, iz Riđice blizu Sombora, najavili su se i radujem se njihovom dolasku.

Evropsko prvenstvo u košarci na programu je od prvog do 18. septembra 2022. godine.

(Telegraf.rs)