Nijedan grad se nije prijavio da organizuje finale nacionalnog Kupa

Zbog toga se čeka konačna odluka o domaćinu

Juče su izvučeni parovi polufinala Kupa Srbije u fudbalu, za 11 dana će se odigrati i te utakmice, a gde će se potom odigrati finale? Pa, to je dobro pitanje, pošto odgovor na to nemaju ni u Fudbalskom savezu Srbije.

Finalni meč zakazan je za 25. maj, a dok se u većini zemalja unapred zna koji će grad ili stadion biti domaćin još na početku sezone, u Srbiji je poslednjih godina praksa da se sa tom odlukom čeka do minut pred dvanaest.

Prošle godine domaćin je bio Niš, ali ove sezone zainteresovanih strana nema. Sve je apsolutno otvoreno, jer se za sada niko nije prijavio da bude organizator poslednje utakmice u sezoni u našoj zemlji.

Verovatno je razlog taj što publike na tribinama nema, pa samim tim ni određenog broja navijača, koji bi pohrlili u gradove i potpomogli lokalnom turizmu. 

Možda će se situacija i promeniti do 25. maja, pre svega po tom pitanju, o čemu će odluku doneti Krizni štab, ako broj zaraženih padne na neki razuman nivo.

Konačnu odluku o doamćinu doneće Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a stav na današnji dan je taj da se prvo čeka sa ishodom polufinalnih dvoboja, pa da će se nakon toga odrediti u kom gradu će se igrati. Između polufinala i finala ima mesec dana razmaka, a u Savezu veruju da je to sasvim dovoljno za konačnu odluku, pa i pripremu za organizaciju meča.

Podsetimo, parovi polufinala su Crvena zvezda – Radnik Surdulica i Vojvodina – Partizan.

Telegraf.rs