Nije se naigrao a već napušta Crvenu zvezdu!

Crveno-beli su dogovorom sa Franuzima napravili dobar posao

Kao što je već indirektno i najavljeno nekoliko puta, Kalifa Kulibali će i definitivno napustiti Crvenu zvezdu ove zime!

A prema saznanjima Telegrafa, letošnje pojačanje crveno-belih pojačaće francuskog drugoligaša Amijen koji će Zvezdi platiti 150.000 evra za šest meseci pozajmice.

Nema sumnje da je ovo dobra stvar za srpskog šampiona, pogotovo kada se uzme u obzir da će Kulibali po isteku pozajmice biti slobodan igrač - odnosno neće više opterećivati budžet.

S druge strane, Zvezda finansijski skoro ništa nije izgubila s obzirom na to da je gorostasni napadač stigao bez obeštećenja. Cifra koju će crveno-beli dobiti od Amijena taman će pokriti primanja koja je Kulibali do sada imao na Marakani.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Biće ovo Kulibalijev povratak u Francusku, jer je pre dolaska u Zvezdu pet godina igrao za Nant. Prethodno je nosio i dres B tima PSŽ-a, nastupao je i za Šarlroa i Gent, a ostaće upamćeno da je u dresu srpskog šampiona dao jedan gol protiv Kolubare.

Kulibali se nije snašao ovde, jedini je krivac, došao je potpuno nespreman u periodu kad smo igrali mečeve sreda-nedelja. Niko ga nije prihvatio na poravi način, ni stručni štab, ni navijači ni mediji. Pet godina je igrao u Francuskoj, ima ozbiljan CV. Nije se snašao, Zvezda je teška. I nije prvi put da se kvalitetan igrač ne snađe u Zvezdi - rekao je sredinom novembra generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić o Kulibaliju.

(Telegraf.rs)