“Ni danas ne znam zašto su Van la Paru uopšte doveli u tim”

Takođe je Vukanović otkrio i da je želeo da ostane u klubu

Crvena zvezda je krenula u mali "remont" tima pred nastavak sezone. Prvi odlazak s Marakane načinio je Aleksa Vukanović, kome je poslednjeg dana 2021. godine istekao ugovor sa klubom, a sada je za Sportski žurnal "otvorio dušu".

Vukanović je u glavama svih navijača Zvezde ostao upamćen po njegovom golu protiv Jang Bojsa, čime je obezbedio crveno-belima učešće u Ligi šampiona po drugu godinu uzastopno, a kako on kaže, želeo je da ostane još u Zvezdi.

Nije mi drago što se završila saradnja, mogli smo zajedno još više, ali sad moramo dalje svak svojim putem - rekao je Vukanović, a potom je i otkrio da nije ni bilo priče o produžetku saradnje.

Očekivao sam, ali... Želeo sam iz Zvezde u inostrani klub, ali... Šta da radim, pomirio sam se s tim i nastavljam dalje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Osim gola Jang Bojsu, Vukanović je postigao i gol u "večitom derbiju" protiv Partizana, kada je Zvezda slavila sa 2:1, kako ističe, taj gol mu je bio prvenac u crveno belom dresu i njega će zauvek pamtiti.

- Osećaj je bio sjajan, prvenac i to još Partizanu! Meni za dugo pamćenje i večno sećanje.

Na minutažu Vukanovića je takođe dosta uticalo i dovođenje Radživa Van la Pare, kako Vukanović kaže, njemu nije jasno šta su zapravo želeli da postignu angažovanjem ovog Holanđanina.

Takve stvari se dešavaju u fudbalu, mada ne znam i danas šta su hteli dovođenjem Van la Pare? To je na čelnicima Zvezde, a podneo sam kako jesam.

(Telegraf.rs)