Neviđen skok cene Sadika i pad Degeneka

Specijalizovani fudbalski portal odredio nove cene fudbalera u Srbiji

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana dobili su novu tržišnu vrednost! Specijalizovani portal Transfermarkt, uradio je nove cene fudbalera, a to nije zaobišlo i večite nakon završetka sezone u Srbiji.

Došlo je do nekih velikih skokova, ali i do određenih padova vrednosti. Kod Partizana su uočljiva dva velika skoka, Umar Sadik, koji je u aprilu bio procenjen na 2 miliona evra, utrostručio je svoju vrednost i sada ga Transfermarkt procenjuje na 6 miliona evra.

Drugi igrač kod koga je došlo do naglog skoka je Partizanov biser Filip Stevanović, o čijem rastu cene smo već pisali. On je tokom aprila, kada je svim igračima generički smanjena cena zbog korona virusa bio procenjen na 3.6 miliona, a sada ona, nakon najnovije izmene iznosi čak 8 miliona evra i nema sumnje, on je nova "zlatna koka" Partizana posle Strahinje Pavlovića.

Pavlović, koji je sada već i napustio Partizan, u aprilu je vredeo 7.2 miliona evra, a sada mu je cena okruglo 10 miliona evra.

Posle njih, najvredniji je Bibras Natho vredan tri miliona evra, kome je takođe skočila cena sa 2.4 miliona evra. Lazar Marković je peti na listi i vredan je 2.6 miliona evra i on je jedini kome je cena pala u top 5, najvrednijih igrača Partizana sa 3.2 miliona evra.

Takuma Asano je vredan 2.5 miliona evra (skok sa 1,4 miliona evra), Sejduba Suma je procenjen na 2.3 miliona evra (prethodna cena 1,6 miliona evra).

U Zvezdi pale cene nosiocima, skočile klincima

Najvredniji su sa 3 miliona evra Milan Rodić, Željko Gavrić, El Fardu Ben i Miloš Degenek. Rast cene je posebno vidljiv kod Gavrića, koji je prethodno bio procenjen na 350.000 evra. Takođe je porasla kod Rodića sa 2.8 miliona za 200.000 više, dok je kod Bena bila 2.4, a sada je 3 miliona. Jedino je kod Degeneka pala cena od igrača koji su procenjeni na 3 miliona evra, a prethodno je ona iznosila 3.2 miliona evra.

Da li je na njegovu cenu uticala i loša partija u derbiju, kada ga je Umar Sadik "izlomio" i zbog čega je danima glavna tema na društvenim mrežama bio drigling Nigerijca.

Veliki skok cene viđen je i kod preostala tri najmlađa igrača Zvezde koji su bili standardni od proleća - Veljka Nikolića (sa 300.000 na 2 miliona evra), i Njegoš Petrović (sa 900.000 na 2.5 miliona evra), dok je Andrija Radulović krenuo od nule, pošto prethodno nije imao određenu cenu i sada se procenjuje na 700.000 evra.

Pad cene viđen je i kod kapitena Milana Borjana, kome je cena sa 2.8 miliona evra pala na 2.6 miliona, ali i kod svakog preostalog stranca crveno-belih - Boaćija, Tomanea, Matea Garsije, Sanoga, Kanjasa.

Telegraf.rs